Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tysk slagterikoncern tromler ind i Danmark

Den tyske slagterigigant Tönnies er oppe i fuld fart i Danmark allerede inden fusionen med Tican.

Clemens Tönnies, øverste chef for Tönnies Fleisch, som i et meget højt tempo erobrer markedsandele i Danmark. Foto: AP/DPA

Mens det totale antal af slagtninger i Danmark stagnerer, tordner den tyske slagterikoncern Tönnies frem og vinder markedsandele.

Tönnies har netop overtaget Danmarks næststørste slagteriselskab Tican, men allerede inden dette opkøb for alvor får effekt, har Tönnies skruet voldsomt op for aktiviteterne i Danmark.

Den tyske koncern har netop offentliggjort nøgletal for udviklingen i selskabets danske datterselskab SB Pork, som i en årrække har drevet slagteri i Sydjylland. Det fremgår, at SB Pork i 2015 har øget antallet af slagtninger med 9 pct. til næsten 1,8 mio. og har realiseret en omsætning på omkring 1,9 mia. kr.

Væksten i antallet af slagtninger er realiseret i et svagt faldende marked, og Tönnies vinder dermed markedsandele i et meget højt tempo.

Tican slagtede i 2015 næsten 1,9 mio. grise, så den kommende sammensmeltning af SB Pork og Tican vil medføre, at Tönnies får kontrol over i alt 3,7 mio. danske grise - svarende til 19 pct. af det danske marked.

Tönnies har endnu ikke offentliggjort det fulde regnskab for 2015, men koncernen har tidligere år betalt dyre lærepenge for at trænge ind på det danske marked. SB Pork har gennem flere år haft store underskud, og det tyske moderselskab har været nødt til at pumpe friske penge ind i selskabet. I 2014 kom SB Pork dog ud med et lille overskud.

Den kommende sammensmeltning med Tican vil give SB Pork og Tönnies flere strenge at spille på i Danmark og formentlig forbedre selskabets muligheder for at opnå overskud.

Mens Tönnies øger antallet af slagtninger i Danmark har branchens gigant Danish Crown i 2015 haft en tilbagegang på 2 pct. til 14,4 mio.

BRANCHENYT
Læs også