Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

USA har et godt øje til Nomas lillebror

Restaurant 108, der midlertidigt ligger i Nomas lokaler i København, er blandt de hotte nye steder på amerikansk liste.

Noma er i 10 uger flyttet til Sydney, hvor 27.000 håbefulde Australiere står på ventelisten. Imens køre 108 med klatten i København. Foto: Carsten Snejbjerg

Den danske restaurantscene bliver ved med at vække opmærksomhed i USA.

Nu er det den spritnye restaurant 108, der midlertidigt holder til i Nomas lokaler på Christianshavn, som skaber opmærksomhed på den anden side af Atlanten.

Det er nyhedsbureauet Bloomberg, der har sammensat en liste over verdens mest interessante nye restauranter dette forår. 108 er med blandt 26 restauranter i så forskellige steder som New York, London, Hong Kong, Versailles og Bogota, Colombia.

»Der har været en ny og spændende udvikling hjemme i København. Holdet bag Nomas nye, afslappede og familievenlige restaurant 108 har arbejdet på en a la carte-menu og serverer testversioner i Nomas lokaler,« hedder det i artiklen.

I en anmeldelse fra White Guide hos Finans blev 108 beskrevet som en restaurant, der med priser lidt over bistroniveau leverer skarpe, innovative retter baseret på det nynordiske køkken.

Holdet bag skriver selv, at de forsøger at skabe en urban restaurant tæt på natur, landbrug og byens puls.

108 holder til i Nomas lokaler frem til 16. april, men åbner selv i nye lokaler.

Imens har Noma stormende succes i Sydney. Bloomberg omtalte i februar et besøg i restauranten, der på det tidspunkt havde en venteliste med 27.000 navne.

Da Noma, som fire gange er kåret til verdens bedste restaurant, åbnede for salget af borde i de 10 uger, man er i Sydney, var bordene solgt på minutter til en kuvertpris af knap 2200 kr. plus vin.

BRANCHENYT
Læs også