Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Snapchat vokser hurtigere end Facebook

It-aktier har vist ekstreme vækstrater, hvis man vel og mærke har ramt de rigtige selskaber.

Facebook fik i slutningen af 2012 en noget broget begyndelse på sin tid som børsnoteret selskab, men efterfølgende har aktien været en solid investor-succes. Også Snapchat hører til en ny gruppe it-selskaber, som ligner erhvervskometer. Snapchat er ikke børsnoteret, men de seneste meldinger om selskabets salgsudvikling peger mod en hurtigere opstigning end den Facebook leverede i tidernes morgen.

Finansmediet The Street beretter, at Snapchat ventes at have nået en omsætning på 50 mio. dollar i 2015 mod en omsætning på 0 i 2014. Snapchats omsætning ventes at vokse til mindst 300 mio. dollar i 2016. The Street skriver, at det kan sammenlignes med Facebooks spæde begyndelse, hvor it-selskabets omsætning i 2007 var på 153 mio. dollar og steg til 272 mio. dollar i 2008.

Snapchat er som sagt ikke børsnoteret, men selskabet fik for nylig en kapitalindsprøjtning. Da blev værdien af selskabet fastsat til 16 mia. dollar. Det kan sammenlignes med, at Microsoft i oktober 2007 skød penge i Facebook, hvor Facebooks værdifastsættelse var på 15 mia. dollar. The Street beretter, at Snapchats nuværende stadie svarer til, hvor Facebook var i 2007, men at salgsvæksten i Snapchat nu er meget højere end det man dengang så hos Facebook.

Derfor nyder de nye private investorer i Snapchat godt af en bedre værdsættelse end Microsoft fik hos Facebook.

Spørgsmålet er så om Snapchat kan holde kadencen oppe. Tvivlerne peger på floppet MySpace samt at Twitter efter sin børsnotering tabte momentum.

BRANCHENYT
Læs også