Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Volkswagens amerikanske topchef stopper øjeblikkeligt

Den skandaleramte bilkoncern Volkswagen siger farvel til endnu en direktør.

Michael Horn, Volkswagens øverste chef i USA, stopper efter gensidig aftale, oplyser VW. Foto: Kevin Hagen

Volkswagens adm. direktør i USA, Michael Horn, forlader sin post med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter »gensidig aftale« og for at »forfølge andre interesser,« oplyser den tyske bilproducent, der således siger farvel til sin anden topchef på under et halvt år. Koncerndirektør Martin Winterkorn smuttede i september.

Michael Horn har været under massivt pres, siden skandalen om snydesoftware i Volkswagen brød ud. I september i fjor kom det frem, at VW har udstyret 11 mio. dieselbiler - herunder en halv million i USA - med software, der får bilerne til at fremstå mere miljøvenlige, end de reelt er.

Den nu tidligere VW-direktør har måttet undskylde offentligt for bilgigantens omfattende fupnummer, stå skoleret foran den amerikanske kongres og håndtere hundredvis af søgsmål fra bilejere og miljøorganisationer. Imens er VW's salgstal i USA raslet ned.

Den 54-årige Horn, der har været en del af VW-koncernen i et kvart århundrede, bliver erstattet midlertidigt af Hinrich Woebcken, der fra april overtager Volkswagens nordamerikanske forretning, oplyser Volkswagen.

Den konkrete årsag til Michael Horns afgang nævnes ikke. Flere internationale medier spekulerer i, at Horn har haft svært ved at skjule sin frustration over bilfabrikantens tyske ledelse. Endnu har de amerikanske myndigheder ikke sagt god for VW's plan for, hvordan de snyderamte dieselbiler skal fikses - og eventuelt tilbagekøbes.

En føderal dommer har givet Volkswagen indtil den 24. marts til at præsentere en acceptabel løsning.

Michael Horn har flere gange slået fast, at han intet kendte til Volkswagens omstridte snydesoftware. Det samme gælder en række andre ledende medarbejdere, herunder tidligere koncerndirektør Martin Winterkorn.

Både Volkswagen og de tyske anklagere er i gang med at efterforske sagen.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også