Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Siemens Wind Power fravælger Danmark til ny vingefabrik

Siemens vil opføre en ny vingefabrik i Marokko. Fremtidig vækst i Siemens-forretningen vil ske uden for Danmark, lyder meldingen. I dag har Siemens omkring 7.900 ansatte i Danmark.

Siemens Wind Energy står stærkt på havmøllemarkedet, hvor man i årevis har dannet par med Dong Energy. En ny fabrik i Marokko skal være med til at åbne det afrikanske vindmøllemarked for Siemens. Foto: Siemens

Siemens Wind Power tager nu endnu et skridt i retning af en ny produktionsplan, der har som mål at gøre vindmølleproduktionen langt mere global.

Den tyske vindmøllegigant er således på vej med en ny vingefabrik til landmøller i Marokko.

»Vi investerer, hvor vi ser stærke forretningsmuligheder,« siger Markus Tacke, topchef i Siemens Wind Power og Renewables Division.

Fabrikken, der vil få op mod 700 ansatte, er tænkt som et brohoved til det afrikanske marked, hvor Siemens ser store vækstmuligheder, når det gælder vindmøller på land.

Opførelsen af den nye fabrik sker samtidig som led i den nye globale produktionsplan, som Siemens-toppen løftede sløret for sidste efterår. En plan som bl.a. betyder, at Danmark på sigt står til at miste produktionen af møllevinger til landmøller, hvilket bl.a. vil ramme vingefabrikken i Engesvang ved Herning.

Til gengæld vil den nye strategi sætte en tyk streg under Danmarks betydning for havmølleforretningen i Siemens, og samlet ventes de igangværende ændringer ikke at betyde færre ansatte i Danmark, lyder meldingen.

»Vi har allerede meldt ud, at den vækst, som fremover vil komme, den vil komme uden for Danmark. Men det betyder næppe færre ansatte i Danmark,« siger Rasmus Windfeld, pressechef i Siemens Wind Power.

I dag beskæftiger Siemens omkring 7.900 fastansatte først og fremmest i Brande og på vingefabrikken i Aalborg. Men samtidig gør den tyske vindmøllekæmpe også flittig brug af vikarer, hvilket i perioder bringer det samlede antal ansatte i Danmark op på over 10.000.

Tallet skal ses i forhold til, at Vestas ifølge de seneste tal beskæftiger omkring 4.500 i Danmark.

Siemens-ledelsen oplyser, at den nye vingefabrik i Marokko til omkring 750 mio. kr. ventes at stå færdig i foråret 2017, mens den nye globale produktionsplan – kaldet det nye factory footprint – skal være gennemført inden udgangen af 2018.

Til den tid vil Siemens-produktionen i Danmark alene være knyttet til fremstilling af havmøller.

BRANCHENYT
Læs også