Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Milliardlån med rockerrente skal redde entreprenørkæmpe

Det kriseramte moderselskab bag entreprenøren Inabensa, som arbejder på flere byggepladser i Danmark, er måske en redning nær. Selskabet har fremlagt en restruktureringsplan, der bl.a. indebærer et lån på knap 9 mia. kr. til 18 pct. i rente.

Inabensa, som er en del af den kriseramte spanske Abengoa-koncern, er nu kommet et skridt nærmere en redning. Foto: Abengoa

Måske er en gigantisk konkurs, som også kunne få indflydelse på danske projekter, undgået. Den spanske milliardkoncern Abengoa, som ejer entreprenørvirksomheden Inabensa, har den seneste tid været i midlertidigt ly for sine kreditorer i en form for betalingsstandsning, men nu mener koncernen at have skabt fundamentet for en redning af selskabet.

Inabensa er entreprenør på flere byggeprojekter i Danmark bl.a. byggeriet af Niels Bohr Bygningen ved Københavns Universitet, og entreprenørvirksomheden har også vundet el-, vvs- og ventilationsentrepriserne på byggeriet af Nyt Herlev Hospital.

Den endelig deadline for, hvornår moderselskabet Abengoa skal nå frem til en aftale med sine kreditorer, er 28. marts. Der skulle være opnået enighed om et udkast til en aftale om restrukturering af koncernens gæld, skriver flere udenlandske medier.

En kilde siger til Reuters, at kreditorer er gået med til at udvide et lån på 1,2 mia. euro indtil slutningen af 2017 til en rente på 18 pct., hvoraf den ene mia. kommer fra dem, der ejer obligationer i selskabet, mens resten kommer fra bankerne. Aftalen betyder, at kreditorerne til gengæld får en ejerandel af Abengoa på 55 pct. Aftalen om Abengoas gæld vil i sidste ende betyde, at de nuværende aktionærers ejerandel vil skrumpe til 5 pct.

Abengoa blev sendt ud i en slags betalingsstandsning hen mod slutningen af 2015, fordi kreditorerne afviste af udvide lånefaciliteterne. Abengoas gæld lyder på i alt 9,4 mia. euro, og hvis koncernen skulle ende med at gå konkurs, vil det være Spaniens største konkurs.

De danske byggeprojekter har endnu ikke været påvirket af koncernens store økonomiske udfordringer. Inabensa skal først på byggepladsen på hospitalsbyggeriet i 2017, men om få måneder skal entreprenøren aflevere et detailprojekt. Herlev Hospital oplyser, at man fortsat arbejder videre med Inabensa, som om intet var hændt.

BRANCHENYT
Læs også