Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Lavprisselskaberne sikrer tocifret vækst i Københans Lufthavn

Det er især lavprisselskaberne som Ryanair, Norwegian og Easyjet, der står for væksten i antallet af passagerer på 16 pct. i februar i år i forhold til måneden sidste år i Københavns Lufthavn.

Foto: Niels Hougaard

Samlet rejste 1.945.542 passagerer igennem Københavns Lufthavne A/S i årets anden måned, og det var 268.342 flere end i februar 2015, oplyser selskabet. Tendensen med tocifrede vækstrater har præget lufthavnens trafik de seneste tre måneder.

- Det er især flyselskaber som Ryanair, Norwegian og Easyjet, der tegner sig for en meget stor del af væksten. Det er dog ikke alene lavprisselskaberne, der vokser, og generelt tegner der sig et billede af, at der er en stigende interesse for at rejse til Danmark, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn, i en kommentar til tallene.

Væksten på indenrigsruterne steg med 6,8 pct. set over et år, mens europæiske flyvninger voksede med 17,4 pct., og de lange interkontinentale ruter viste en vækst på 12,1 pct. i februar 2016 i forhold til samme måned året før.

London er det sted, flest rejser til. Lidt over 190.000 passagerer tog en flyver til den britiske hovedstad i februar i år, og det er en fremgang på 35,4 pct. i forhold til februar sidste år, viser tallene.

På de efterfølgende pladser ligger Stockholm, men en vækst på 23,1 pct. svarende til samlet lidt over 121.000 rejsende, mens Oslo kommer ind som nummer tre med en vækst på 15,9 pct. eller lidt over 117.000 passagerer.

- I Københavns Lufthavn er vi glade for, at vi kan blive ved med at tiltrække nye selskaber og ruter, og for at de eksisterende flyselskaber udbygger deres forretning. Kagen bliver større, og det gavner væksten og beskæftigelsen i hele Danmark, lyder det fra Thomas Woldbye.

BRANCHENYT
Læs også