Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

ALK: Fransk rival får grønt lys til at producere igen

Efter godt tre måneder, hvor produktionen har stået stille, har ALK-Abellós franske rival Stallergenes Greer endelig fået grønt lys af myndighederne til at genoptage produktionen af allergivacciner på sin fabrik i Frankrig.

Pr-foto: ALK-Abelló

Dermed må ALK Abelló A/S konstatere, at det, der har nærmet sig et monopol på det franske marked, snart er slut.

Det franske selskab oplyste i en meddelelse torsdag aften, at det venter gradvist at kunne møde efterspørgslen efter sine allergivacciner, herunder den dråbebaserede vaccine Staloral.

Stallergenes Greer fik i december sidste år besked af de franske myndigheder om midlertidigt at indstille produktionen på sin eneste fabrik i byen Antony. Det skete efter problemer med indkøring af et nyt it-system, hvilket resulterede i driftsmæssige forstyrrelser og forkerte produktleverancer.

Produktionen af enkelte produkter blev genoptaget i starten af februar. Det gjaldt dog kun tabletbaserede vacciner mod græs- og husstøvmideallergi samt en behandling mod allergi over for bistik.

Derimod var de mest benyttede allergivacciner i Frankrig ikke omfattet. Det franske marked er ligesom en række sydeuropæiske markeder kendetegnet ved en udbredt brug af allergivacciner, der produceres specifikt til den enkelte patient.

For ALK har rivalens produktionsstop betydet, at salgsvæksten i år bliver væsentligt større end sidste år.

ALK venter i 2016, at basisforretningen vil vokse med 10 pct. organisk til en omsætning på omkring 2,6 mia. kr. I et normalår ligger ALK's vækst på 0-5 pct.

I Jyske Bank ser senioranalytiker Frank Hørning Andersen ikke grund til at frygte, at ALK nu ikke vil kunne leve op til forventningerne.

- I ALK's 2016-forventning er der taget højde for, at Stallergenes ville være oppe at køre i marts. Nu får de så lov til at producere, hvilket vil betyde, at de gradvist går i gang, og det kan måske tage op til et halvt år, inden at de er helt oppe at køre igen, vurderer Frank Hørning Andersen.

Han regner med, at ALK vil kunne holde fast i en pæn del af de patienter, selskabet har vundet, blandt andet som følge af det hak Stallergenes kan have fået på imagekontoen hos allergilægerne.

- Så jeg ser mere det her som forsikrende for ALK's forventninger, end at der er grund til at frygte for dem, siger Frank Hørning Andersen.

Jyske Banks anbefaling af ALK er uændret "reducer", hvilket skyldes en relativt høj værdiansættelse, samt at nyhedsflowet fra pipelinen ser ud til at tage af.

BRANCHENYT
Læs også