Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Kop & Kande giver 25 mio. kr. til butiksejere efter rekordregnskab

Isenkræmmerkæden Kop & Kande har afleveret sit bedste årsregnskab nogensinde.

Adm. direktør hos Kop & Kande, Peter Rønn, har stået i spidsen for virksomheden siden 2009 - og kan igen præsentere et rekordregnskab. Foto: Kop & Kande

Den jyske isenkræmmerkæde Kop & Kande kan for tredje år i træk melde om fremgang i både omsætning og indtjening.

Kop & Kandes 2015-regnskab, der lørdag blev godkendt på selskabets årlige generalforsamling, viser, at omsætningen er vokset fra 430 mio. kr. til knap 469 mio. kr. Overskuddet lyder på 26,2 mio. kr.

Det er det bedste årsregnskab i Kop & Kandes historie.

Da Kop & Kande er en medlemsejet kæde, vedrører det netop offentliggjorte årsregnskab alene kædekontorets aktiviteter. Den samlede omsætning i de 96 Kop & Kande-butikker var »en lille milliard kroner« og overskuddet 74 mio. kr.

»Det, der glæder mig allermest ved årets resultat, er, at både kæde og butikker har stigende omsætning, bruttoavance og overskud. Over de seks år, kæden har eksisteret, har vi tilsammen nået 118 mio. i overskud på kædedriften,« siger adm. direktør Peter Rønn.

Rekordregnskabet betyder, at Kop & Kande udlodder knap 25 mio. kr. i udbytte til de 96 butiksejere, der er andelshavere i selskabet. Det svarer til en kvart million kroner pr. butiksejer.

Kop & Kande har hovedsæde i Viborg og beskæftiger cirka 550 ansatte i Danmark, Grønland, Island og på Færøerne. Ifølge direktøren er netop ejerstrukturen en af årsagerne til Kop & Kandes succes.

»Engang handlede alting om, at frivillige kæder ikke ville overleve. Vi er beviset på det modsatte. Vores struktur gør, at butikkerne kan fokusere på det, de er gode til. Vi sælger de samme varer som konkurrenterne, men forskellen er vores virksomhedskultur. Den kan de andre ikke kopiere,« siger Peter Rønn.

Selvom Kop & Kande skiller sig ud på ejerstrukturen, er den ikke den eneste isenkræmmerkæde herhjemme med fremgang i forretningen.

Danmarks største af slagsen, Imerco, der er ejet af erhvervsmilliardæren Mikael Goldsmidt, løftede også både omsætning og indtjening i det forgangne år.

Således omsatte Imerco for knap 1,1 mia. kr. i 2015 og fik et resultatet før skat på 50 mio. kr. Det er en forbedring på 76 mio. kr. over de seneste to år.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også