Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Topbosser kommer fra egne rækker

Stor stigning i antallet af topchefer, der rekrutteres indefra i de største amerikanske selskaber, viser ny undersøgelse.

Fords CEO, Mark Fields, er blandt de topchefer, der blev hentet internt. AP Photo/Ajit Solanki)

Antallet af topchefer, der rekrutteres indefra i de største amerikanske virksomheder, er kraftigt stigende.

Det viser en gennemgang udført af rekrutteringsfirmaet Spencer Stuart. Ifølge analysen var fire ud af fem adm. direktører rekrutteret internet i de selskaber, som skiftede topchef sidste år.

Det er en stigning på 20 pct. siden sidste gennemgang i 2012 og den højeste andel siden 2004, skriver Wall Street Journal.

»Det er et udtryk for, at bestyrelserne er blevet langt bedre til at planlægge, hvem der kan blive efterfølgere til topchefen,« siger James Citrin, Spencer Stuart til avisen.

De i alt 193 virksomhederne optræder alle på det amerikanske S&P500 indeks, der er et indeks med 500 amerikanske selskaber i forskellige industrier herunder giganter som Apple, Microsoft og General Electric.

74 pct. at virksomhederne hentede deres topchef fra indre rækker, mens 14 pct. hentede topchefen uden for virkomheden.

Også for de amerikanske topchefer gælder det, at international erfaring rykker højere op af bestyrelsens liste til topchefens kravspecifikationer. Det giver mest værdi for investorerne, skriver avisen.

Et eksempel på en topchef med international erfaring er CEO for Ford Motor Co. Mark Fields, der har boet og arbejdet i Argentina og Japan for sin virksomhed. Han ser stor fordele.

»Du bliver udsat for et forretningsmiljø, der lynhurtigt ændrer sig,« siger han til Wall Street Journal.

Også herhjemme bliver der kigget solidt på interne kandidater.

Seneste i Novo-koncernen hvor Jakob Riis og Lars Fruergaard Jørgensen er nævnt som kronprinser for Lars Rebien Sørensen. Begge er interne kandidater.

BRANCHENYT
Læs også