Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

GM og Ford investerer i selvkørende teknologi

I kampen med Google og Apple øger de to amerikanske bilgiganter GM og Ford deres digitale investeringer

Google har taget teten inden for selvkørende biler, men GM og Ford øger sine investeringer Foto: AP Photo/Tony Avelar

Bilindustrien har fået konkurrence fra de globale it-giganter som Google, der har kastet sig over udviklingen af selvkørende biler og førerløse teknologier.

For at følge med har de to amerikanske producenter GM (General Motors) og Ford offentliggjort planer, der skal bringe dem i front på de nye teknologier. Det skriver BBC.

GM siger, at man agter at købe virksomheden Cruise Automation. Et firma, der er specialiseret i at selvkørende teknologier og har testet selvkørende køretøjer i San Francisco. GM forventer, at opkøbet falder på plads i 2. kvartal af 2016.

»Fuldautomatiske biler kan give store fordele til kunderne i form af øget bekvemmelighed, lavere omkostninger og forbedret sikkerhed,« siger GM-topchef Dan Ammann, ifølge BBC.

Også Ford øger sine digitale investeringer.

Den traditionsrige bilproducent har kastet sin kærlighed på forskellige dele- og samkørselsordninger, som blandt andet er testet i London. Også Ford har testet selvkørende biler blandt andet i sne i Michigan.

Denne gang vil Ford oprette en afdeling i Silicon Valley kaldet »Ford Smart Mobility«, skal arbejde med de nye teknologier.

Google erkendte i februar, at en af selskabets førerløse biler var skyld i et sammenstød med en bus i Santa Monica, Californien. Ingen kom til skade.

Google har oplyst, at it-selskabets biler mellem september 2014 og november 2015 tilbagelagde knap 650.000 km i bynære områder uden uheld.

BRANCHENYT
Læs også