Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Britisk regering vil have testet førerløse biler på motorvejene

For første gang nogensinde vil førerløse biler i 2017 blive sluppet fri på britiske motorveje.

Google har testet førerløse biler i USA. Nu vil den britiske regering også give bilproducenter mulighed for at teste førerløse biler i Storbritannien, endda på motorvejen. Foto: Eric Risberg/AP

I Danmark har man endnu til gode at se førerløse biler på vejene.

Men i Storbritannien vil der snart være førerløse biler på både almindelige veje og motorveje. I hvert fald er den britiske finansminister, George Osborne, klar til at give grønt lys til, at bilproducenter kan teste sine førerløse biler på udvalgte strækninger, herunder motorveje, i Storbritannien fra 2017.

»I en tid med stor usikkerhed i den globale økonomi må Storbritannien tage modige beslutninger for at sikre, at man er førende i verden, når det kommer til ny teknologi og infrastruktur,« siger den britiske finansminister ifølge Bloomberg.

I Tyskland og USA har man allerede testet førerløse biler på små lokale veje. Men bilerne har endnu ikke været ude på motorveje, og på det punkt kan Storbritannien altså ende med at være først af alle lande i verden.

»Førerløse biler kan repræsentere den største og mest fundamentale ændring i transporten siden opfindelsen af forbrændingsmotoren,« siger George Osborne.

Blandt bilproducenter er der også stor kamp om at være først med en sikker og gennemtestet førerløs bil til forbrugerne. Det er en kamp, som tilmed it-giganten Google også har kastet sig ind i.

Det er endnu svært at sige, hvornår markedet for førerløse biler vil blive åbnet op for forbrugerne. Men i Storbritannien håber finansministeren, at det vil ske i slutningen af dette årti.

BRANCHENYT
Læs også