Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Svensk iværksætter søger professionel legobygger

Legobygger. Det er rent faktisk en jobbeskrivelse. I hvert fald i Sverige.

Måske skal Lego på skoleskemaet? Der kan være penge i det.  Foto: AP Images

Han har allerede tjent penge på at bygge et tre meter højt juletræ, en lille kopi af Stockholms Globe Arena og en miniudgave af et højhus i Malmø, som hedder Turning Torso.

Nu har den 25-årige svenske iværksætter Gabriel Bremler brug for hjælp til at sætte de små legoklodser sammen til store og små monumenter.

Han har derfor indsat en jobannonce for at søge en »legobygger«, og det har fået omtale i de svenske medier og en del opmærksomhed fra håbefulde legofans.

»Jeg har kun haft annoncen ude en dag, og jeg har allerede modtaget ansøgninger,« siger Gabriel Bremler til det svenske erhvervssite Dagens Industri.

Legobyggare sökes

Gabriel Bremler har levet af at lege med legoklodser på bestilling udefra de seneste fire år. Han forklarer, at en god kandidat — udover en lang erfaring med legoklodser og en evne til at følge instruktioner — også skal være god til at omgås andre mennesker og aflæse deres signaler. 

»Man skal kunne arbejde effektivt med stor nøjagtighed og have en stor social formåen,« siger han til Dagens Industri.

Ifølge Gabriel Bremlers hjemmeside Bremlerbrick har han bl.a. bygget højhuse, metrostationer, boligkvarterer, hoteller, et fodboldstadion og en skole.

»Jeg har endda bygget Ørebro slot, og det var heftigt,« siger han til Dagens Industri.

BRANCHENYT
Læs også