Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Nu tjener TV 2 flere penge på brugerbetaling end reklamer

For første gang overstiger TV 2's indtægter fra brugerne de indtægter man får fra reklamerne. TV 2-direktør Merete Eldrup forventer et stort - og dyrt - 2016.

TV 2 havde et godt år i 2015, men store sportsbegivenheder trækker bundlinjen ned i 2016. Foto: Finn Frandsen

Engang hvilede TV 2's eksistens alene på reklameindtægter, men nu giver brugerbetalingen af TV 2 så mange penge i kassen, at indtægterne herfra for første gang overstiger reklameindtægterne, fremgår det af TV 2's regnskab for sidste år.

TV 2 omsatte i 2015 for 2,6 mia. kr. - 3 pct. mere end året før. Omsætningen fordelte sig således, at abonnementsbetalingen indbragte 1,31 mia. kr., mens reklameomsætningen var 1,27 mia. kr.

»Det har været tæt før, men det er første gang, det er over 50 pct.,« oplyser TV 2's adm. direktør Merete Eldrup, der ellers er kisteglad for, at TV 2-koncernens økonomi er sund som aldrig før i hendes otteårige regeringstid, der begyndte med truslen om en mulig konkurs og med statslige nødlån som redningsplanke.

»Nu har vi en sund økonomi, og det er en kæmpe ting. Vi er ikke forgældet længere, det går godt med seertallene i hele kanalporteføljen også på hovedkanalen,« siger hun til Finans.

Godt nok faldt seertallene på hovedkanalen i 2015, men kun marginalt og det i et år uden store sportsbegivenheder. De kommer til gengæld i 2016, som bliver et kæmpe sportsår med et forestående OL, EM i fodbold og kvindehåndbold til december.

»Af den grund får vi helt sikkert en dårligere bundlinje. Det er dyrt, men vi håber det er godt for seertallene,« siger Merete Eldrup, som også peger på, at udviklingen i dansk økonomi ser flad ud, og det smitter af på reklameindtægterne.

TV 2 tjente 146 mio. kr. i 2015 mod 172 mio. kr. i 2014.

Helt fri for potentielle problemer er TV 2 dog ikke, idet den statsejede medievirksomhed risikerer at måtte til lommerne i to retslige afgørelser.

»Det sparer vi op til nu, hvis det ender med, at vi skal betale erstatning. Det bliver vi nødt til,« oplyser Merete Eldrup uden at være enig i de præmisser, der ligger til grund for eventuelle tilbagebetalinger.

Den ene sag handler om rabatordninger, hvor TV 2 tabte til Viasat i Højesteret. Viasat kræver flere milliarder af TV 2, og sagen er p.t. ved at blive afgjort på en skønsmæssig vurdering, hvor det dog er op til Viasat at løfte bevisbyrden for sine tab, men det er den sag, som TV 2 sparer op til.

Egenkapitalen er 1,6 mia. kr., mens man har et nettoindestående på 235 mio. kr. Derudover er der også en sag om ulovlighedsrenter helt tilbage fra 1990'erne, da TV 2 blev licensfinansieret. Den kan også blive dyr for TV 2, men den sparer man ikke op til, da det er lig med et milliardbeløb, som TV 2 ikke af sig selv vil kunne betale tilbage.

BRANCHENYT
Læs også