Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Rekord i start-ups på DTU - men nu skal der »tænkes internationalt fra starten«

DTU har succes med at hjælpe virksomheder på universitetet i gang. Men koncerndirektør Marianne Thellersen vil se større ambitioner fra virksomhederne.

For andet år i træk sætter DTU rekord i start-ups i deres regi. Udviklingen er hjulpet på vej af DTUs Skylab, der åbnede i september 2014. Foto: Laura Stamer, Stamers Kontor

For andet år i træk har Danmarks tekniske Universitet (DTU) sat rekord i antallet af tilknyttede start-ups.

I 2015 blev der etableret 54 nye virksomheder med hjælp fra DTU. 31 af dem stod der studerende bag. Ansatte stod for 23.

En af grundene til, at de studerende nu har taget førertrøjen på, er indførelsen af DTU Skylab.

Start-ups på DTU
  • I 2015 blev der startet 54 virksomheder på DTU.
  • I 2014 var tallet 51.
  • I 2013 var antallet på 19.

Skylab er en mere fokuseret indsats end hidtil overfor de studerende, hvor de får øget adgang til rådgivning fra både succesfulde iværksættere såvel som advokater og revisorer. Allesammen på frivillig basis.

»Det har virkelig accelereret inden for studenter-start-ups, at vi har fået Skylab. Derudover har vi også fået en rektor, der synes, det er vigtigt at få teknologi ud i samfundet,« siger Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entrepenørskab på DTU.

»Jeg ved ikke, om det er nødvendigt, at vi hjælper. Men det giver større succes. Det er rigtigt svært, når teknologi skal finde et marked, så det bliver lettere med hjælp udefra,« siger hun.

Nogle gange er der bare en tendens til, at danskerne ikke har mod på det helt store marked. Danmark er jo et lille hjemmemarked, så der skal tænkes internationalt fra starten.

Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entrepenørskab på DTU

Start-up miljøet hos DTU har efterhånden fået flere gode selskaber på listen over selskaber med succes, der har fået hjælp gennem DTU.

Blandt dem nævner Marianne Thellersen selskabet Airtame, der producerer trådløse HDMI-tilkoblinger. Virksomheden har i dag i omegnen af 20 ansatte, efter de i sin tid finansierede deres opstart via en succesfuld crowdfunding-kampagne.

Det er dog ikke alle de start-ups, der kommer frem, der vækker lige stor begejstring hos Marianne Thellersen og DTU. Der skal nemlig tænkes stort nu.

»Overlevelsesraten efter fem år er ganske pæn. Men det er ikke nødvendigvis positivt, for nogle burde fejle, hvis de ikke kan finde formlen for udvikling,« siger Marianne Thellersen.

»Derfor er noget af det næste, vi skal arbejde med, også scaleability, for det bliver nemt for småt. Hvis vi skal hjælpe Danmark med at vokse, så skal vi tænke stort. Det er vores fokusområde,« fortsætter hun.

BRANCHENYT
Læs også