Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Hastigt skrumpende bank vil ikke være bank mere

FIH Erhvervsbank har næsten afviklet sig selv helt, og vil derfor gerne opgive sin banklicens.

Henrik Sjøgreen, direktør i FIH Erhvervsbank Foto: Uffe Frandsen

Den langsomme - men for nogen givtige - afvikling af FIH Erhvervsbank nærmer sig for alvor sin afslutning.

Banken har nemlig nu, efter frasalg af dele af forretningen til Spar Nord og Nykredit, søgt om at opgive sin banklicens.

Det fremgår af bankens årsregnskab, der også viser, at FIH Erhvervsbanks udlån ved årskiftet var reduceret fra over 50 mia. kr. før krisen til bare 4 mia. kr.

Dermed nærmer FIH sig kraftigt punktummet på en historie om en af Danmarks meget store specialbanker, der med krisen og islandske ejere i alvorlige problemer måtte trække sig gradvist og besværet fra bankmarkedet - med en del politisk hjælp.

Siden årsskiftet har banken frasolgt næsten en mia. yderligere af udlånet til Spar Nord. Også indlånsbanken FIH Direct med ca. 1,7 mia. kr. på sine konti og 4.500 kunder er solgt fra til Nykredit.

I takt med tilbagebetaling af indlån, der har været placeret i obligationer, og reduktionen af udlånet betyder det groft sagt, at FIH er gået fra en balance på 23 mia. kr. i 2014 til ca. 7,5 mia. kr. i dag.

I løbet af det seneste år har afviklingsbanken også sendt en portefølje af derivater (en slags finansielle væddemål, red.) på 2,3 mia. kr. til Danske Bank, og frasolgt corporate finance-forretningen FIH Partners til afdelingens ledere.

Samtidig er man rykket fra hovedsædet ved vandet på Langelinie Allé og ind til leje hos Bankinvest i Københavns Nordhavn, ligesom man nu betaler eksterne parter for at varetage store dele af administrations- og it-opgaverne i den skrumpende bank.

FIH forventer et positivt resultat efter skat igen i 2016, efter et plus på 144,7 mio. kr. i 2015.

BRANCHENYT
Læs også