Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

ATP om lønfest i Genmab-bestyrelsen: I tester vores grænser

Genmabs store aktionær ATP er svært begejstret over udviklingen i Genmab, men når det handler om aflønningen af bestyrelsen, er det en anden snak.

Claus Berner Møller, afdelingschef for danske aktier i ATP, er ikke tilfreds med aflønningsniveauet af bestyrelsen i Genmab. Foto: ATP

Der er langt fra udpræget tilfredshed med, at bestyrelsen i Genmab A/S får en klækkelig hyre – og i øvrigt lige har fået en ny lønforhøjelse. I hvert fald ikke hos den danske pensionskasse ATP, hvor Claus Berner Møller, afdelingschef for danske aktier, i dag kom med sin uforbeholdne mening på selskabets årlige generalforsamling.

Godt nok er han overordnet mere end tilfreds med udviklingen, men han benyttede samtidig dagens generalforsamling til at sende et par stikpiller af sted mod bestyrelsen under ledelse af svenske Mats Pettersson.

»Bestyrelsen i Genmab er godt betalt i dansk sammenhæng,« konstaterede Claus Berner Møller, inden han slog fast, at de næppe kan lave samme øvelse næste år.

Vi støtter op omkring aflønningen af bestyrelsen, men man er ude at teste ATP’s grænser.

Claus Berner Møller, afdelingschef for danske aktier i ATP

»Vi støtter op omkring aflønningen af bestyrelsen, men man er ude at teste ATP’s grænser,« sagde Claus Berner Møller.

De nye og vedtagne vedtægter betyder bl.a., at bestyrelsesmedlemmernes basishonorar hæves fra med 75.000 kr. om året til 375.000 kr. Formanden får det tredobbelte.

Et andet punkt, der særligt førte til kritik, er, at bestyrelsesmedlemmer derudover honoreres med betingede aktier (restricted stock units). Helt op til 1,2 gange det almindelige honorar.

Et stort tillykke til Genmab og tak for hårdt arbejde.

Claus Berner Møller, afdelingschef for danske aktier i ATP

Genmabs bestyrelsesformand forklarede, og forsvarede, sig med, at det var en nødvendighed for at kunne tiltrække de rigtige bestyrelsesmedlemmer. Speciel i forhold til USA, hvor aflønningen af bestyrelsesmedlemmer ofte er markant højere end i Danmark inden for medicinal- og biotekbranchen.

Trods opsangen omkring aflønningen var der også store roser fra ATP, som ifølge den seneste opgørelse fra ATP selv ved udgangen af 2015 havde aktier til en værdi af 1,8 mia. kr. i Genmab. Det er ATP’s næststørste position i danske aktier, kun marginalt overgået af investeringen i Novo Nordisk.

Claus Berner Møller brugte nemlig også sin taletid på at kalde 2015 for det »måske bedste år nogensinde,« inden han udtrykte stor begejstring for, at kræftlægemidlet Darzalex blev godkendt så hurtigt i USA, som tilfældet var.

»Et stort tillykke til Genmab og tak for hårdt arbejde.«

BRANCHENYT
Læs også