Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Flygtninge i job kan give virksomheder 40.000 i bonus

Regeringen, arbejdsgivere og arbejdstagere har torsdag indgået en trepartsaftale, der fokuserer på at få flere flygtninge i arbejde.

Regeringen, arbejdsgivere og arbejdstagere har torsdag aften indgået trepartsaftale, der skal få flere flygtninge i arbejde og styrke integrationen.

Det fortæller beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), som repræsenterer regeringen i forhandlingerne.

- Det er meget væsentligt, at alle aktører, der har med flygtningesituationen at gøre, har kunne finde sammen om, hvordan vi sammen vil sørge for at håndtere de udfordringer, vi har hver for sig og sammen, og det er vi blevet enige om. Det er jeg taknemmelig for, siger han.

Lizette Risgaard, formand i LO, ser også positivt på aftalen.

- Jeg vil gerne pointere, at den danske model igen har virket. Den er blevet kaldt stendød, men den er meget levende. Jeg er meget stolt over, at vi sammen kan sørge for løsninger for Danmark, siger hun.

Nogle af de punkter som parterne er blevet enige om, er oprettelse af de såkaldte integrationsstillinger (IGU), for flygtninge, som kombinerer arbejde til elevløn med opkvalificering i et toårigt forløb.

Derudover kan virksomheder, der ansætter flygtninge, få en bonus på op til 40.000 kroner.

Desuden skal kommunerne styrke deres virksomhedsopsøgende indsats og i langt højere grad samarbejde på tværs af kommunegrænser.

Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jacob Holbraad, mener, at aftalen er af stor betydning for samfundet.

- Jeg er meget glad for, at det i dag er lykkedes os at finde en ny og fælles løsning, der vil hjælpe flere flygtninge i job. Det er af stor betydning både for samfundet og den enkelte flygtning, siger han.

- Aftalen rummer blandt andet den nye IGU-ordning, der på en ubureaukratisk måde gør det lettere for virksomheder og flygtninge direkte selv at aftale en ansættelse, uden at blande jobcenteret eller kommunen ind i det.

BRANCHENYT
Læs også