Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danske Bank har solgt hovedsædet for 1,4 mia. kr.

Danske Bank oplyser i en pressemeddelelse, at banken har solgt sine hovedsædebygninger til Standard Life.

Fremover vil Danske Bank leje sig ind i sine nuværende lokaler ved Holmens Kanal.  Foto: Jens Dresling.

Danske Bank har solgt sine hovedsædebygninger i indre København.

Det meddeler banken i en pressemeddelelse.

Salget er et led i Danske Banks igangværende salg af en række af bankens ejendomme. Køber er livsforsikringsselskabet Standard Life, der må hoste op med 1,4 mia. kr. for de ikoniske bygninger ved Holmens Kanal.

Danske Bank vil stadig have hjemme i bygningerne, men vil fremover leje dem af Standard Life. 

Banken oplyser i pressemeddelelsen, at den med aftalen kan fortsætte med at fokusere på sine kerneaktiviteter.

»Vi skal løbende tilpasse vores forretning til kundernes behov og sikre, at vi bevarer størst mulig fleksibilitet i anvendelsen af vores bygninger. Derfor er det ikke længere hensigtsmæssigt for os at eje en stor ejendomsportefølje,« siger økonomidirektør i Danske Bank, Henrik Ramlau-Hansen.

Han udtaler yderligere, at banken ser frem til samarbejdet med Standard Life, der som allerede betydelig ejendomsinvestor får opgaven med forvaltning af hovedsædet, der tæller 14 bygninger i alt. 

»Vi er i Standard Life meget tilfredse med, at det er lykkedes at erhverve så historiske bygninger i midten af København. Sammen med vores lokale partner Capital Investment vil vi drive bygningerne med respekt for den historiske arv,« siger Daniel McHugh fra Standard Life, der er børsnoteret i London.

Bygningerne ved Holmens Kanal har været omdrejningspunktet for Danske Bank siden 1875 og udgør 37.000 kvadratmeter kontorarealer.

De 14 forbundne bygninger spreder sig over adresser på Holmens Kanal, Vingårdsstræde, Laksegade, Asylgade og Bremerholm. Derudover hører et parkeringshus også med i komplekset.

BRANCHENYT
Læs også