Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Anerkendt erhvervsmand er død i flyulykke

Roger Agnelli, der stod bag erhvervssuccesen Vale, er død, 56 år.

São Paulo: Brandfolk på stedet, hvor syv blev dræbt i flystyrt. Foto: Anadolu Agency

Roger Agnelli, der i 2013 blev rangeret som verdens fjerde bedste administrerende direktør i Harvard Business Review, er død. Han blev 56 år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sammen med sin kone og to børn var han blandt syv dræbte, da hans Comp Air 9 turbopropelfly styrtede ind i to beboelsesejendomme kort efter afgang fra en lufthavn i det nordlige São Paulo. Ulykken fandt sted lørdag klokken 15.20 lokal tid (19.20 dansk tid). 

Den brasilianske erhvervsmand stod i spidsen for selskabet Vale, som han i årene 2001 til 2011 gjorde til verdens største producent af jernmalm.

Han blev gennem årene bredt anerkendt for sine bedrifter i Vale, og på førnævnte liste fra Harvard Business Review blev han kun overgået af de tre tunge erhvervsfolk Steve Jobs (Apple), Jeff Bezos (Amazon) og Yun Jong-Yong (Samsung).

Roger Agnelli blev kendt som manden, der skabte Vales turnaround. Mens han var ansat blev selskabets indtægter 13-doblede, mens investeringerne 20-doblede. Han formåede at øge selskabets afkast med 934, og Vales markedsværdi blev fordoblet. Succesen blev især skabt på stor eksport til Kina.

Årsagen til flystyrtet er endnu ukendt. Kilder fortæller Reuters, at familien var på vej til et bryllup i Rio de Janeiro, og at vejret var klart, da ulykken skete.

Roger Agnelli stoppede som topchef i Vale i 2011, efter at han var kommet på kant med den brasilianske regering, der var uenig i måden, Roger Agnelli drev Vale på. Regeringen ville have Vale til at satse mere på stål og gødning for at skabe flere job.

Til sidst lykkedes det præsident Dilma Rousseff at få ham fjernet fra posten som administrerende direktør, kort efter at Dilma Rousseff havde overtaget præsidentposten fra Luiz Inacio Lula da Silva, som også havde bekæmpet Agnelli.

Sidenhen stiftede Roger Agnelli AGN Participações Ltda, der beskæftiger sig med infrastruktur, logistik, vedvarende energi, naturressourcer, minedrift, handel og relaterede tjenester.

BRANCHENYT
Læs også