Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Yousee-kunder må stadig vente på frit kanalvalg

Både Stofa og Boxer lancerer frit kanalvalg, men Yousee nøler, fordi det kan vise sig at være en kortsigtet løsning.

Foto: Thomas Borgberg

Både Boxer og Stofa lancerer i løbet af foråret frit kanalvalg. Dermed kan danskerne slippe for store tv-pakker hos både landets næst- og tredjestørste tv-leverandører.

Men landets største aktør på området, Yousee, som sidder på over 50 pct. af markedet, vil endnu ikke melde ind med frit kanalvalg.

Planerne ligger godt nok og lurer, og både Boxer og Stofa har altså vist, at det kan lade sig gøre at lave aftaler med programselskaberne såsom Viasat. Men ifølge direktør for Yousee, René Brøchner, er det ikke sikkert, at planerne bliver taget i brug.

»Vi arbejder hele tiden på at give kunderne langt mere valgfrihed, men om det bliver i den forenklede definition af ”frit-valgs tv” er for tidligt at sige noget om,« udtaler René Brøchner.

Grunden til, at Yousee ikke går hårdt ind i kampen med konkurrenterne, er ifølge dem selv udviklingen på streaming-markedet.

Tjenester som Netflix og HBO har nemlig banet vejen for, at danskerne kan gå helt ned og vælge enkelte programmer til og fra, og altså ikke bare enkelte tv-kanaler.

»I dag handler frit valg ligeså meget om at kunne se de enkelte programmer, når og hvor det passer ind i vores hverdag – det tror jeg, de fleste kan genkende. Vi ser en markant stigning i streaming af tv-programmer fra den traditionelle sendeflade på tværs af kundernes mobile skærme,« siger René Brøchner.

Yousee vil dog ikke sige noget om hvornår, de træffer en beslutning om hvilken form for frit valg, de vil tilbyde deres kunder. En streamingtjeneste virker dog ikke til at ligge langt væk.

»Uden at røbe for meget, så arbejder vi på at videreudvikle mulighederne for at tage film, serier og programmer med på farten,« siger René Brøchner.

BRANCHENYT
Læs også