Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Medie: Nyt realkreditinstitut går ind i kampen om boligejerne

Kampen om de danske realkreditkunder kan snart tage en ny drejning.

Nykredits bidragsballade
Planerne om det nye realkreditinstitut sker samtidig med, at Nykredit har varslet bidragsforhøjelser for boligejere med lån gennem Totalkredit. Foto: Martin Lehmann.

En større finansiel aktør er langt fremme med planerne om at etablere et nyt lavpris-realkreditinstitut, der kan sætte gang i en krig på markedet for realkreditlån.

Det erfarer Økonomisk Ugebrev, der er bekendt med navnet på aktøren, som ønsker at være anonym indtil videre.

Planerne om det nye realkreditinstitut sker samtidig med, at Nykredit har varslet bidragsforhøjelser for boligejere med lån gennem Totalkredit. Det har affødt voldsom kritik og fået tusindvis af boligejere til at true med at skifte realkreditinstitut.

Utilfredsheden blandt de mange boligejere har også fået en række banker - bl.a. Jyske Bank - til at lokke med nye tilbud, der skal hive kunder over i butikken.

Ifølge Økonomisk Ugebrev vil det nye realkreditinstitut tilbyde private boligejere lavere bidragssatser end de etablerede aktører på markedet. Eftersigende bliver der tale om en ny digital forretningsmodel med meget lave omkostninger.

Det nye institut vil angiveligt ikke tilbyde variabelt forrentede lån, men derimod være klar til at udbyde 30-årige fast forrentede realkreditlån om tre-seks måneder. En del af konceptet er, at det skal være enkelt med ganske få lånemuligheder at vælge imellem, erfarer Økonomisk Ugebrev.

Forbrugerrådet Tænk hilser det nye initiativ velkommen. Seniorrådgiver Lars Krull fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet er imidlertid skeptisk.

»Jeg udelukker ikke, at det kan lade sig gøre. Men der er store udfordringer. Jeg er dog ikke i tvivl om, at en ny udbyder vil kunne håndtere teknikken. Men jeg ser store udfordringer på to fronter: Dels afsætning af lån, og dels afsætning af obligationerne, hvor der skal skabes volumen for at få en konkurrencedygtig pris,« siger han.

Danmark har i forvejen syv realkreditinstitutter: Nykredit Realkredit, Totalkredit, Realkredit Danmark, BRFkredit, Nordea Kredit, DLR Kredit og LR Realkredit.

BRANCHENYT
Læs også