Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

10 ting du - måske - ikke vidste om Twitter

Hvem er den mest populære tweeter? Hvorfor må man kun skrive 140 tegn? Vi har samlet 10 fun facts om dagens 10 års-fødselar.

Twitter er vokset sig stor på 10 år, men der er stadig mange, der ikke bruger tjenesten. Hvor godt kender du Twitter? Foto: Unsplash.com/Freestocks.org

En af Twitters grundlæggere var ikke helt ny i tech-branchen. Evan Williams havde kort forinden solgt blog-platformen Blogger, som Google stadig driver i dag.I lang tid var det et billede af genvalgte Obama, der var det mest delte på Twitter. Nu har dette billede rekorden: Loftet på 140 tegn pr. tweet har gjort det til en ren kunstart at fatte sig i korthed. Begrænsningen var faktisk ikke med i Twitters oprindelige planer, men blev indført, fordi man skulle kunne sende tweets ud pr. sms, der højst kan rumme 160 tegn. Da Twitter gik i luften i 2006 var iPhonen endnu ikke lanceret, og de færreste brugte deres mobiltelefon til at gå på nettet med.Twitter hed oprindeligt Twttr. Det var moderne på det tidspunkt at udelade vokaler i firmanavne. Se for eksempel Flickr. Men det oprindelige navn blev også valgt, fordi domænet www.twitter.com allerede var ejet af andre. Derfor var verdenshistoriens første tweet: Et kort ’Twitter-handle’, altså ens brugernavn på Twitter, er i høj kurs og viser, at man har været tidligt ude. En journalist på tech-magasinet Wired med Twitter-navnet @mat, blev engang hacket godt og grundigt og lukket ude af sine computere og sin backup i skyen. Mange tusinde familiebilleder forsvandt for altid – og det eneste, hackerne var ude efter, var adgang til hans Twitter-brugernavn.Med næsten 1.020.000 følgere er Caroline Wozniacki den mest fulgte dansker på Twitter. Efterfulgt af Daniel Agger og Peter Schmeichel. Vidste du, at Twitters logo - den lille blå fugl - hedder Larry? En af grundlæggerne Biz Stone er opvokset i Boston. Hjembyen for basketholdet Celtics, der havde legendariske Larry T. Bird på holdet.Grundlæggerne af Twitter har ikke ligget på den lade side. Jack Dorsey har været med til at starte den roste betalingplatform Square, og Evan Williams og Biz Stone er indvolveret i den ligeledes populære platform Medium.com.I Twitters barndom voksede antallet af brugere og tweets så hurtigt, at Twitter ikke kunne følge med rent teknisk, så der var mange nedbrud, hvor Twitter ikke kunne bruges. I stedet viste Twitter et billede af en hval, der bliver løftet af en flok fugle, og ’Fail Whale’, som muntre folk døbte den på Twitter, blev et helt lille internetfænomen i sig selv. De mest populære personer på Twitter er musikstjerner. Katy Perry er nummer et med 84 millioner følgere, mens Justin Bieber og Taylor Swift følger efter med henholdsvis 77 og 72 millioner følgere. På fjerdepladsen ligger USA’s præsident Barack Obama med 71 millioner følgere. Nogle af de kendte og populære Twitter-kendisser sætter en ære i selv at skrive alt, fra små hverdagsbetragtninger til store annonceringer, mens andre har ansat folk til at skrive tweets på deres vegne.

BRANCHENYT
Læs også