Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Væksthuse får virksomheder til at vokse

En ny opgørelse over de kommunale væksthuse viser positive resultater. Der er bl.a. skabt omkring 1.300 job.

Gennem bl.a. vejledning og henvisning til private rådgivere, har væksthusene hjulpet med at skabe 1.305 jobs over to år.  Foto: Gorm Branderup

I 2013 blev der investeret 98 mio. kr. i væksthusene rundt omkring i de danske regioner. De penge kommer nu fem gange igen, viser en ny undersøgelse foretaget af Erhvervsstyrelsen.

Væksthusene er med til at rådgive virksomheder om, hvor de kan få yderligere hjælp, vejledning og støtte til at udvide virksomhederne og dermed ofte skabe flere arbejdspladser.

Hvad kan væksthusene?
  • Væksthusene fungerer som selvstændige erhvervsdrivende fonde, der er fordelt i Midtjylland, Nordjylland, Syddanmark, Sjælland og hovedstadsregionen.
  • Som virksomhed kan man få gratis vejledning målrettet virksomhedens behov og potentiale.
  • Væksthusene er med til at tilrettelægge en vækstplan og kan eventuelt henvise til private eller offentlige samarbejdspartnere, der kan tilbyde kompetencer inden for de områder, hvor virksomheden har brug for hjælp eller vejledning.
  • Væksthusene står også for en række programmer, der er målrettet virksomheder og iværksættere og udbydes af enten staten, regionerne eller de enkelte kommuner.
Kilde: Erhvervsstyrelsen

Væksthusene har sammenlagt været med til at skabe 1.305 job i perioden 2013-2015, og Erhvervsstyrelsen vurderer, at for hver investeret krone, indbringer væksthusene 5,07 kr.

Det skriver Momentum, KL's nyhedsbrev.

Borgmester i Thisted Kommune Lene Kjelgaard Jensen (V) er formand for bestyrelsen i Væksthus Nordjylland. Hun mener, at væksthusenes resultater bl.a. skyldes, at de efterhånden har opnået et nært samspil med de lokale erhvervskontorer, og at flere nu kender til væksthusene.

»Det tætte samspil med de lokale erhvervskontorer gør, at det er til at håndtere for erhvervslivet, og det betyder, at væksthusene får sat deres kompetencer, programmer og øvrige initiativer i spil,« siger hun til Momentum.

Vi ser væksthusene have en rigtig stor rolle i at fungere som en form for knudepunkt i hele erhvervsfremmesystemet.

Sidsel Dyrholm Holst, chef for MMV & Entrepeneurship i Dansk Industri.

Også i Dansk Industri mener man, at det er positivt, at væksthusene har skabt arbejdspladser.

»Vi ser væksthusene have en rigtig stor rolle i at fungere som en form for knudepunkt i hele erhvervsfremmesystemet. Det et utrolig vigtigt, at de ved, hvad der foregår fra offentlig side, men også hos de private rådgivere og i organisationer og aktører som Industriens Fond,« siger chef for MMV og Entrepeneurship i DI, Sidsel Dyrholm Holst.

Hun mener dog, at de erhvervsfremmende tilbud trænger til en oprydning, da en del tilbud overlapper hinanden.

»Dialogen med virksomhederne skal altid tage udgangspunkt i virksomhedernes behov og ikke i, hvad det konkrete væksthus lige har på hylderne af programmer og projekter. Væksthuset skal hjælpe med at pege bredt ud,« udtaler hun yderligere til Momentum.

Lone Kjeldgaard Jensen mener, at væksthusene giver en kvalificeret sparring, der ikke kun fokuserer på offentlige tilbud eller egne ydelser.

»Man giver en uvildig sparring og står vagt om, at det skal være uvildigt. Jeg tror, det har betydning for den gennemslagskraft, det har fået,« siger hun.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også