Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Morgan Stanley vil »stjæle« 50 mia. dollars fra rivaler

Ved at tilbyde rabat på platinkort, call center-hjælp døgnet rundt og rabatter håber Morgan Stanley at kunne tiltrække milliarder af dollars fra andre banker.

Morgan Stanleys hovedkvarter tæt på Times Square i New York.  Foto: Richard Drew/AP

Et af Wall Streets store finanshuse, Morgan Stanley, har ikke en eneste bankflilial. Derfor har man heller ingen almindelige bankkunder. Men det skal der laves om på.

Morgan Stanley vil oprette en digital bank, og her har bankens topchef James Gorman set sig lun på 50 mia. af de mange milliarder dollars som eksisterende kunder har liggende hos rivalerne på forskelige konti, skriver Bloomberg.

Selskabet vil til juli tilbyde sine nuværende kunder at få »free banking« med adgang til pengeautomater med rabat, identitetstyveri-sikring og adgang til 24 timers call centre.

Kunder med mere end 1 mio. dollars investeret i Morgan Stanley kan også slippe for den årlige afgift på 450 dollars, som det ellers koster dem at have et American Express Platin-kort.

»Vi har ikke ret mange kunder, som foretager deres hverdags bankforretninger hos os. Ved at give dem en ansporing til at flytte deres almindelige bankforretninger til Morgan Stanley sammen med deres indeståender, tror jeg, at vi kan få fingre i 50 mia. dollars,« siger Tom Duffy, der er chef for bankservices hos Morgan Stanley til Bloomberg.

Det er meningen, at de mange penge som Morgan Stanley regner med at få sat ind, skal bruges til at sætte fart i udlån til andre af finanshustes kunder. Det skal blandt andet være med til at nå finanshusets nye finansielle mål som blev offentliggjort i januar.

Kunder hos Morgan Stanley har i dag indeståender for mellem 400 og 600 mia. dollars i andre banker.

BRANCHENYT
Læs også