Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Knap hver femte amerikaner over 65 år har oplevet økonomisk svindel

Næsten 6,8 mio. ældre amerikanere kan have været udsat for en eller anden form for finansiel svindel, viser en undersøgelse fra en uafhængig organisation.

Mange ældre i USA har oplevet, at folk har svindlet dem for at få fat i deres penge. Her ses New Yorks skyline. Arkivfoto: Ole Steen

17 pct. af amerikanere over 65 år har oplevet finansiel svindel. I større eller mindre grad. Det svarer til 6,8 mio. ældre amerikanere, skriver Bloomberg.

Og tallene er endda en forbedring i forhold til 2010, hvor 20 pct. af de +65-årige havde oplevet svindel.

Svindlen dækker over alt fra for høje gebyrer over dårlige investeringsråd til direkte svindel, viser en undersøgelse fra Public Policy Poling foretaget for Investor Protection Trust.

Investor Protection Trust er en non-profil organisation, der har som opgave at uddanne og beskytte investorer.

Folkene bag undersøgelsen skriver, at de ældre de senere år er blevet bedre klædt på til at håndtere finansielle spørgsmål.

Og at både deres børn og ansatte i ældreplejen er blevet mere opmærksomme på, at alderdom i nogle tilfælde svækker ældre menneskers evne til at træffe de rette beslutninger om deres penge.

»Selv om det stadig alarmerende at se, at næsten hver femte ældre amerikaner har været offer for finansiel svindel, så er det opmuntrende at se, at læger og voksne børn er blevet bedre til at spotte problemer,« siger Don Blandin, der er formand for Investor Protection Trust, til Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også