Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Rigmand vil betale 3,6 mia. kr. for B&O

Den kinesiske rigmand Qi Jianhong skulle være klar til at betale en pris på omkring 85 kr. pr. aktie svarende til ca. 3,6 milliarder kr. for hele B&O.

Foto: Simon Fals

Qi Jianhong skulle være klar til at betale en pris på omkring 85 kr. pr. aktie svarende til ca. 3,6 milliarder kr. for hele B&O.

Det erfarer Berlingske Business fra kilder med kendskab til forhandlingerne.

Den kinesiske rigmand har gennem måneder forhandlet med B&Os bestyrelse med formand Ole Andersen i spidsen. Det offentliggjorde B&O-bestyrelsen tirsdag på foranledning af Qi Jianhong og hans Sparkle Roll Group - men uden at oplyse et konkret købstilbud eller bare en tilkendegivelse af en pris.

Men tilbuddet på ca. 85 kr. pr. aktie - eller 3,6 milliarder kr. - er så tæt på den nuværende aktiekurs på lidt over 70 kr. pr. aktie, svarende til ca. 3,1 milliarder kr. for hele B&O. Det afholder ifølge Berlingskes oplysninger B&O-bestyrelsen fra at acceptere endsige anbefale det kinesiske bud.

Et bud på omkring 85 kr. pr. aktie repræsenterer for lille en præmie til aktionærerne i forhold til den aktuelle kurs i B&O. Typisk skal en køber give en »overkurs« på omkring 30 pct. eller mere for at overtale aktionærerne i et børsnoteret selskab til at sælge. Dertil kommer, at det første bud som regel skal hæves for at give aktionærerne en følelse af at de har forhandlet prisen lidt op.

Hverken B&O-formand Ole Andersen eller adm. direktør Tue Mantoni ønsker at kommentere Berlingskes oplysninger.

BRANCHENYT
Læs også