Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Virgin America kan være på vej mod et salg

Selskabets aktier stiger kraftigt på rygterne om et helt eller delvist salg af selskabet.

Richard Branson ejer aktier i Virgin America, der måske snart sælges efter en børsnotering for blot 18 måneder siden Foto: Reed Saxon/AP

Luftfartsselskabet Virgin America, der er delvist ejet af milliardæren Richard Branson, har angiveligt hyret finansielle rådgivere, efter at potentielle købere har meldt sig. Det kan være tale om enten et delvist eller totalt salg af selskabet.

Aktierne i selskabet, som flyver på flere destinationer i USA og Mexico, steg 13 pct. ved middagstid på børsen i New York, hvilket giver selskabet en markedsværdi i omegnen af 1,5 mia. dollars - 11 mia. kr., skriver Bloomberg.

Virgin America offentliggjorde i sidste måned et regnskab for 2015 med en nettofortjeneste på 201,5 mio. dollars (1,5 mia. kr.), hvilket var det bedste resultat i selskabets historie.

Virgin America åbnede sine første ruter ud af San Francisco i 2007.

Det er mindre end 18 måneder siden, at selskabet gik på børsen til en kurs på 23 dollar pr. aktie. Lige nu er aktien prissat omkring 34-35 dollars.

En repræsentant fra Virgin America siger til Bloomberg, at selskabet ikke vil kommentere rygter om fusioner og overtagelser.

Richard Branson, der er stifteren af Virgin Group, har også ejerandele i fitnesskæder, hoteller og teleselskaber.

»For 10 år siden fandtes der ikke et ordentligt flyselskab i USA. Derfor tænkte jeg: Lad os lancere Virgin America. Vi tiltrækker både fritidsrejsende og tech-rejsende som ønsker at flyve med et selskab,der er bare en smule mere hip end vores konkurrenter,« sagde Richard Branson i et interview i sidste uge med Bloomberg TV. 

BRANCHENYT
Læs også