Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Xbox undskylder lårkort underholdning

Direktøren beklager, at go-go dansere i korte skoleuniformer var en del af underholdningen ved konsolkæmpens seneste fest.

Phil Spencer, adm. direktør for Xbox i selskab med en tilsyneladende begejstret medarbejder. Direktøren har nu beklaget valget af underholdning ved det seneste arrangement i San Francisco. Foto: Matt Sayles/Invision for Microsoft/AP

Xbox er havnet i en yderst pinlig shitstorm, efter at konsolproducenten havde hyret såkaldte go-go dansere til selskabets fest ved den årlige konference for spiludviklere i marts måned i San Francisco.

Go-go pigerne var iklædt forkortede skolepigeuniformer, og var ansat til at hilse på gæsterne til aftenens fest samt danse på platforme bygget til lejligheden.

Xbox har især modtaget kritik fra flere af de deltagende gæster på de sociale medier, da gæsterne både følte sig krænkede og var skuffede over konsolproducentens underholdning.

Ifølge kritikken var disse sparsomt klædte go-go dansere et yderst upassende element til lejligheden, specielt fordi det fremstillede en spilindustri, der generelt objektiviserer og ekskluderer det kvindelige køn, hvilket er et kritikpunkt, som industrien ofte har været udsat for, skriver Associated Press.

Nogle af kritikkerne påpegede yderligere ironi i, at Microsoft tidligere på dagen havde sponsoreret en forretningsfrokost med fokus på kvinders inklusion i spilindustrien i et forsøg på fremme mangfoldigheden, hvilket selskabets fest senere på aftenen tydeligvis ikke bar præg mener kritikerne.

Efter konferencen har direktøren for Microsofts Xbox-enhed, Phil Spencer, undskyldt for aftenens underholdning der ifølge direktøren, hverken stemte overens med Xbox´ eller Microsoft-koncernens normer og værdier. Spencer har yderlige offentliggjort en mail han sendte til sine ansatte, hvori han undskylder for arrangementet, der ifølge ham har fortjent den kritik, det har fået. Han påpeger, at det utvetydigt var forkert, at denne fremstilling af pigerne var en del af arrangementet og han agter, at sørge for bedre arrangementer i fremtiden.

BRANCHENYT
Læs også