Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

IBM fyrer omkring 160 medarbejdere

IBM Danmark afskediger onsdag et stort antal medarbejdere, erfarer Finans.

IBM fyrer et større antal medarbejdere onsdag formiddag, erfarer Finans.  Foto: Fredrik von Erichsen/picture-alliance/dpa/AP

Onsdag formiddag starter en større fyringsrunde i IBM Danmark.  It-giganten skal fyre omkring 160 medarbejdere primært i afdelingen for it-drift.

Det erfarer Finans.

Ifølge et internt nyhedsbrev fra Den Faglige Personaleforening i IBM, som Computerworld er kommet i besiddelse af, vil de første fyringer finde sted onsdag morgen, hvor et »større antal medarbejdere« vil blive afskediget.

»Det finder vi i Den Faglige Personaleforening meget beklageligt, men tager dette til efterretning og fokuserer fremadrettet på at supportere vores medlemmer i denne svære situation,« skriver foreningen til medarbejderne.

Ifølge dokumentet har HK, samarbejdsudvalget og repræsentanter fra personaleforeningen været til forhandlinger med ledelsen, men »der har dog ikke kunne opnås enighed omkring vilkår for afskedigelserne,« lyder det i brevet.

Tilbage i oktober erfarede Finans, at IBM's nye topdirektør Henrik Bodskov ville i gang med at transformere it-giganten. Det skulle bl.a. ske, fordi IBM var kommet under pres fra konkurrenter med mindre organisationer og lavere omkostninger på markedet, og siden 2008 er omsætningen i Danmark da også faldet hvert år.

Den store udfordring for selskabet har de sidste par år været, at den oprindelige forretning, der er baseret på salg af services, servere og software, er blevet erstattet af mere avancerede it-systemer.

Og med en faldende omsætning er antallet af ansatte i IBM Danmark også faldet. Således var der i 2008 4.740 ansatte, mens tallet i 2014 var nede på 2.556.

Ifølge IBM Danmarks interne brev vil afskedigelserne i denne omgang have markant ændrede vilkår i forhold til tidligere års afskedigelser.

BRANCHENYT
Læs også