Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Vestas ransaget for skattefusk

De tyske skattemyndigheder har ransaget Vestas' kontorer i Hamborg og Husum, bekræfter vindmølleselskabet.

Vi har handlet i overensstemmelse med loven, skriver Vestas efter melding om ransagning på to af selskabets kontorer. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

Den danske vindmøllegigant Vestas er blevet hvirvlet ind i en skattesag i Tyskland.

I en mail til Finans bekræfter Vestas, at selskabets kontorer i Hamborg og Husum er blevet ransaget af de tyske skattemyndigheder.

»Vestas kan bekræfte, at de tyske skattemyndigheder besøgte vores kontorer i Husum og Hamborg den 9. februar 2016 i forbindelse med spørgsmål vedrørende tidsperioden 2006-2011,« skriver pressechef Michael Zarin.

Baggrunden for besøget er, ifølge Vestas, en henvendelse, som Vestas tidligere har rettet til det tyske politi.

»Denne henvendelse bygger på en mistanke fra vores side omkring karakteren af udvalgte transaktioner mellem 2006 og 2011,« skriver Michael Zarin.

Ifølge Børsen skete ransagningen på baggrund af mistanke om, at Vestas har givet sig selv fiktive skattefradrag i perioden 2006-2011. Avisen har fået adgang til en rapport fra vindmølleselskabets revisor, PwC, der fastslår, at der i perioden 2009-2012 blev udbetalt kommissioner for 319 mio. kr. til agentselskaber, som har fundet projektpartnere til Vestas.

Problemet er angiveligt, at Vestas uretmæssigt har trukket kommissionsbetalingerne fra som reelle udgifter. Dermed kan Vestas have opnået uberettigede skattefradrag.

Vestas ønsker ikke at kommentere yderligere, men skriver, at selskabet har ageret »i overensstemmelse med den gældende skattelovgivning,« og at man samarbejder fuldt ud med skattemyndighederne.

BRANCHENYT
Læs også