Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Konsulentfirma: Vestas er atter verdens største

Vestas returnerede i 2015 til en førsteplads på listen over verdens største vindmølleproducenter. Det fremgår en opgørelse fra konsulentfirmaet Make Consulting, efter at en opgørelse fra et andet konsulentfirma, FTI Consulting, tidligere i marts kårede kinesiske Goldwind som den største.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto

Ifølge Make stod i 2015 bag levering af en nettilsluttet kapacitet på 7,6 gigawatt, hvilket løftede selskabet fra en tredje plads i 2014 til førstepladsen i 2015. På de næste pladser kom kinesiske Goldwind og amerikanske GE, mens Siemens dumpede ned fra en førsteplads i 2014 til en fjerde plads i 2015.

- Vestas er gået massivt frem i blandt andet the Americas, mens Siemens er gået tilbage onshore både i Europa og i the Americas. Samlet set kan man ud fra et dansk perspektiv sige, at Siemens og Vestas har bevaret deres samlede globale markedsandele med godt en tredjedel af det globale marked uden for Kina, siger Steen Broust Nielsen, partner i Make, ifølge interesse- og brancheorganisationen Vindmølleindustrien...

BRANCHENYT
Læs også