Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Maersk Oil reducerer aktiviteter og fyrer 100

Arkivfoto: Mærsk

Maersk Oil reducerer sine aktiviteter i Angola og USA som konsekvens af fortsat udfordrende vilkår for offshore-olieudvinding. Det oplyser A.P. Møller-Mærsks olieselskab i en meddelelse torsdag eftermiddag.

Reduktionen betyder en nedlæggelse af selskabets kontor i Houston i delstaten Texas og reduktion i bemandingen i Angolas hovedstad, Luanda. I alt drejer det sig om omkring 100 medarbejdere og leverandører, oplyser Maersk Oil.

Af de cirka 100 er omkring 60 i øjeblikket placeret i Houston og yderligere cirka 40 i Luanda.

Beslutningen kommer som følge af de udfordrende markedsforhold, oplyser selskabet. Den er truffet oven på omfattende og fortløbende arbejde med blandt andet at forbedre afkastet på Chissonga-projektet i Angola.

I en pressemeddelelse forklarer Chief Operating Officer Gretchen Watkins, at Chissonga-projektet er udfordret, som det er tilfældet med mange andre dybtvandsprojekter.

Hun tilføjer, at en omstrukturering er et nødvendigt skridt for Maersk Oil, og at selskabet fortsat vil satse på projektet, hvis investeringen kan give et fornuftigt afkast.

Ændringerne vil medføre, at noget af ansvaret for Chissonga-projektet vil blive overført til Maersk Oils hovedkontor i København og efterlade kontoret i Luanda med 18 medarbejdere til at fortsætte arbejdet.

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at Maersk Oils ikke-operative aktiviteter i Den Mexicanske Golf, der nu sorterer under kontoret i Houston, også vil blive overflyttet til København. Det vil ske i løbet af de kommende måneder.

BRANCHENYT
Læs også