Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk erhvervskvinde bliver topchef for Swedbank

Danske Birgitte Bonnesen bliver ifølge svensk avis ny topchef i storbanken Swedbank

Birgitte Bonnesen valgte et liv i Sverige, fordi Swedbank gav hende fleksibiliteten til at være chef og enlig mor på samme tid.  Foto: Anna Simonsson

En kaotisk tid i en Sveriges største banker ender med en dansk hånd på roret.

Ifølge Svenska Dagbladets kilder bliver Swedbanks midlertidige direktør, 59-årige Birgitte Bonnesen, nemlig også fortsat topchef i banken.

Det kommer efter et forløb, der siden februar har kostet både bankens mangeårige adm. direktør Michael Wolf og flere andre topchefer og senest bestyrelsesformanden, den indflydelsesrige politiker Anders Sundström, jobbet.

Undervejs er det også kommet frem, at det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen, har kig på Michael Wolfs handel med aktier - og Swedbank selv har meldt direktøren til den svenske pendant til Bagmandspolitiet.

De kaotiske tilstande har også fået rygter om et opkøb af Swedbank fra Danske Bank side til at florere; forlydender, som Swedbank dog har skudt ned.

Dramaet er i høj grad grunden til, at Birgitte Bonnesen trods en alder tæt på den gængse pensionstid for bankchefer i svenske og danske storbanker nu ser ud til at indtage topsædet, lyder det fra Svenska Dagbladets kilder.

Birgitte Bonnesen har nemlig både været i banken - senest med ansvaret for bank-kerneforretningen - i tæt på 30 år, og er samtidig vellidt internt og anset for et sikkert valg.

Bankens finansdirektør, Göran Bronner, var ellers også udset som et muligt internt valg, men forlod for nylig Swedbank - og sagde samtidig til Svenska Dagbladet, at mange internt i banken ønsker Bonnesen som topchef.

Og netop personalets følelser er ifølge Svenska Dagbladets kilder vigtigt, præcis på grund af den turbulente periode, banken har været igennem siden den bratte fyring af Michael Wolf i februar.

BRANCHENYT
Læs også