Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

B&O-formand Ole Andersen slår fast: Havde der været et konkret købstilbud, ville markedet have kendt til det

Interview: B&O-formand Ole Andersen bøjer af på spørgsmålet, om den kinesiske rigmand Qi Jianhong allerede har luftet et købstilbud. Det siger jeg ikke noget om, lyder meldingen.

Bestyrelsesformand i B&O Ole Andersen afviser, at han føler sig snigløbet af den kinesiske rigmand Qi Jianhong, der ganske atypisk har oplyst købsprisen i et privat køb af en aktiepost på 13,1 pct. i B&O.

B&O-formand Ole Andersen har ikke travlt med at kommentere den seneste handel med B&O-aktier, som sikrer den kinesiske rigmand og B&O-bejler Qi Jianhong 18,7 pct. af Struer-virksomheden.

Var du orienteret om opkøbet?

»Det eneste vi har gjort, er sådan set, at vi har videresendt meddelelsen fra Sparkle Roll (Qi Jianhongs opkøbsselskab, red.), og det er jo fuldstændig normal procedure, når der sker aktieoverdragelser over de grænser, hvor der skal gives oplysning,« siger Ole Andersen.
Meget tyder dog på, at Ole Andersen ikke havde forventet, at Sparkle Roll fik overtalt den hollandske B&O-ejer Delta Lloyd til at sælge sin aktiepost. Og i hvert fald ikke, at de to parter efterfølgende gik offentligt ud med købsprisen.

Ganske atypisk oplyser de to parter salgsprisen på 85 kr. pr. aktie. Føler du dig snigløbet?

»Det gør vi sådan set ikke. Vi er et børsnoteret selskab, og vores aktier er jo til salg hver eneste dag på Fondsbørsen. Og der er nogen, som ønsker at sælge, og andre der åbenbart ønsker at købe, så det har vi egentlig ikke så mange holdninger til,« siger B&O-formanden, der har siddet på posten siden 2010.

Men det er vel ganske atypisk, at aktieprisen offentliggøres i en intern handel. Så er der jo ligesom både lagt en bund og sat en top for B&O-prisen?

»Det vil jeg helst ikke kommentere.«

Hvad så nu? Er det business as usual for dig og B&O?

»Det er business as usual. Der foreligger jo ikke et konkret købstilbud. Der er mange, som har spurgt mig: Vil I kommentere på det (købstilbuddet, red.)? Men der er jo ikke noget at kommentere på, for der foreligger ikke et konkret købstilbud.«

Siger du dermed, at der fra kinesisk side aldrig er blevet luftet et tilbud, du som formand skulle tage stilling til?

»Nej, det er ikke det, jeg siger. Det siger jeg ikke noget om. Men havde der været et konkret tilbud, havde markedet kendt til det. Og det de (Sparkle Roll, red.) sagde i deres meddelelse (af 22. marts, red.), var, at de overvejede at komme med et tilbud, og det har de vel egentlig gentaget i det, der er sendt ud i dag,« siger Ole Andersen på en aften, hvor han forklarer, at han har været optaget af møder.

Læs også