Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Martin Thorborg i ny satsning: Vil erstatte revisorer med robotter

Serieiværksætter Martin Thorborg vil snuppe arbejde fra revisorerne med nyt, digitalt bogføringssystem. Vi er allerede udsat for digitalisering, siger revisorerne.

28.000 af Martin Thorborgs kunder i Dinero har forudbestilt nyt, digitalt bogføringssystem. Foto: Joachim Ladefoged.

Den kendte danske serieiværksætter Martin Thorborg, der er direktør i softwareselskabet Dinero, er klar med en ny, stor satsning.

Efter to års udviklingsarbejde lancerer Dinero mandag et nyt bogføringssystem, der gør det muligt for små virksomheder at klare deres årsregnskab og selvangivelse med få klik.

Ifølge Martin Thorborg kan systemet overtage en del af det arbejde, som traditionelt har ligget på bogholderens eller revisorens bord.

»Førhen var en bogholder eller revisor et must for nærmest alle små virksomheder og iværksættere. Det, mener jeg, at vores nye service ændrer radikalt, fordi det med få oplysninger fra vores kunder direkte kan udarbejde både årsregnskabet og tallene til selvangivelsen,« siger Martin Thorborg.

Sådan fungerer Dineros nye system
  • Dineros bogføringsprogram er baseret på at udnytte den viden, som selskabets 28.000 virksomhedsejere har puttet ind i systemet.
  • Hvis en bruger f.eks. køber blomster og tager et billede af kvitteringen, bliver alle data overført automatisk til Dinero, hvorefter brugeren får forskellige valgmuligheder (f.eks. mulighed for at angive, at blomsterne er købt til en ansat eller kunde).
  • Valgmulighederne er baseret på, hvordan andre brugere har bogført - og endeligt kontrolleret af en revisor, som Dinero har ansat.
  • Afhængig af det, brugeren vælger, ved Dinero, om man må trække moms fra, og hvilken konto i kontoplanen, der skal bruges.
  • Det nye i konceptet – som lanceres mandag – er, at Dinero har udviklet et intelligent system, der spørger brugeren om nogle få spørgsmål. Herefter tager Dinero alle brugerens tal og laver et årsregnskab. Dertil får brugeren alle tallene til sin selvangivelse. De tal kan så overføres et for et.
  • Ifølge Dinero koster det i gennemsnit 3.500 kr. + moms for at få gjort samme arbejde hos en revisor. Dinero tager cirka en tredjedel af den pris.

Systemet, der er udtænkt af en tidligere seniorrevisor i Deloitte, er så enkelt, at »en pensioneret folkeskolelærer med en hobbyvirksomhed kan forstå det,« siger Martin Thorborg.

Den hurtigtalende iværksætter, som i sin tid stiftede internetportalen Jubii og senere solgte den for en formue, forventer, at en del af Dineros 28.000 kunder hopper med på vognen.

Allerede inden lanceringen har han fået over 200 forudbestillinger.

»Dette er en stor satsning for en virksomhed af vores størrelse. Det har kostet mange penge og en masse tid. Men det skal gerne give bonus på længere sigt,« siger Martin Thorborg.

Dinero henvender sig udelukkende til selvstændigt erhvervsdrivende – typisk enkeltmandsvirksomheder. Næste skridt er tage fat i anpartsselskaberne, men det kræver et langt mere kompleks system, som først er klar om et års tid.

Det er klart, at bogholderen og revisorens ”low level”-opgaver, såsom at bogføre og lave årsregnskaber for mindre virksomheder, synger på sidste vers

Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero.

Martin Thorborg mener, at Dineros nye service er et godt eksempel på, hvordan automatisering breder sig fra industribranchen til de tunge videnserhverv.

»Det er klart, at bogholderen og revisorens ”low level”-opgaver, såsom at bogføre og lave årsregnskaber for mindre virksomheder, synger på sidste vers,« lyder det fra Dinero-direktøren.

I revisorbranchen er man enig i, at bogføringsopgaver i stigende grad bliver erstattet af digitale løsninger. Sådan er udviklingen, siger Charlotte Jepsen, adm. direktør i brancheforeningen FSR.

»Men det skaber også nye muligheder for revisorerne. De kan tilføre yderligere værdi til virksomheder i form af rådgivning, analyser og datafortolkning. Og deres dybe indsigt i hver virksomhed – og brede indsigt i erhvervslivet – giver dem en unik og værdifuld position,« siger hun.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også