Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Serieiværksætter fik succes med iværksætter-koloni

For halvandet år siden satte Jonathan Løw 18 iværksætter-spirere under samme tag i to måneder for at hjælpe deres drøm. Det blev en succes.

Af de 18, der var med i projektet, er 11 fortsat aktive med start-ups skabt under og efter forløbet. Foto: Jonathan Löw

Hvad sker der, hvis man i ægte Big Brother-stil lader 18 mennesker, der drømmer om at blive iværksættere, bo og arbejde sammen uafbrudt i to måneder?

Det var grundtanken bag eksperimentet tre-to-en.nu, som serieiværksætteren Jonathan Løw satte i søen i 2014 med støtte fra Erhvervsstyrelsen og hans egen virksomhed Listen Louder.

»Projektet var idealistisk, men målsætningen var benhård - at få iværksættere ud af det,« siger Jonathan Løw.

De 18 iværksætter-spirere blev sat sammen i grupper af seks på tre højskoler. En i Jylland, en på Fyn og en på Sjælland.

Tilsammen fik de tilknyttet 50 mentorer, som kunne rådgive iværksætterne, der havde revet to måneder ud af kalenderen for at prøve sig af som iværksættere på fuld tid.

»Tanken var, at de skulle arbejde sammen alle seks hvert sted på ét projekt ud fra den tanke, at det vigtigste for de fleste start-ups er at sammensætte et godt team. Men det viste sig hurtigt, at vi ikke kunne styre dem - men grundideen var heller ikke at styre dem, mere at finde ud af hvad der sker, hvis vi sætter de her folk sammen. "Hvor langt kan de komme på to måneder?",« siger Jonathan Løw.

Halvandet år senere er han blevet klogere på det spørgsmål, efter han har fulgt op på hvor de 18 nye iværksættere er henne idag.

11 af deltagerne er selvstændige den dag i dag med projekter skabt under og efter forløbet, fem med start-ups, der blev skabt i de to måneder i iværksætter-koloni, mens de resterende ikke er fortsat som iværksættere, men er i job.

Dé virksomheder driver de i dag

Jonathan Løw er ganske tilfreds med resultatet, selvom han helst havde set alle 18 var fortsat som iværksættere. Og han er begyndt at tænke på at starte en ny runde af projektet op igen.

»Jeg vil gerne lave det igen. Det er nysgerrigheden i at lave en model, man kan gentage. Det bliver der hele tiden tænkt i - "kan man lave en model som er en fødemaskine til iværksættere?",« siger han.

Jeg er selv serie-iværksætter. Så kan man ikke lade være med at starte noget op. Så har jeg tjent pengene andre steder, så jeg kan lave sådan noget her.

Jonathan Löw, igangsætter af tre-to-en.nu.

Han satte ellers penge til på projektet, på trods af de 100.000 kr. som Erhvervsstyrelsen støttede op med. Det har han dog ikke de store anker ved.

»Hvis man skulle lave en forretningsmodel på det, skulle der være nogle sponsorere. Men i første omgang ville vi kunne styre så frit som muligt,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også