Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

SAS kræver erstatning på millioner fra personaleforening

Fagforeningen for de kabineansatte i SAS gjorde ikke nok for at stoppe en fem dage lang strejke sidste år, mener luftfartsselskabet. Nu kræver det erstatning. Pr-foto: SAS

Flyselskabet SAS mener ikke, at personaleforeningen for selskabets kabineansatte i Danmark gjorde nok for at stoppe den fem dage lange strejke i slutningen af februar sidste år. Derfor kræver SAS nu en erstatning på 38 mio. kr.

Det skriver branchemediet Check-in.

I slutningen af februar og starten af marts sidste år strejkede flyselskabets danske kabinepersonale i fem dage, og ifølge SAS' vurdering gjorde personaleforeningen Cabin Attendants Union ikke nok for at stoppe strejken, der var i strid med overenskomsten.

Derfor har flyselskabet anlagt en sag ved Arbejdsretten mod personaleforeningen og hovedorganisationen FTF. Arbejdsnedlæggelsen medførte, at SAS var nødsaget til at aflyse masser af flyvninger, og en lang række passagerer skulle dermed ombookes.

- SAS har opgjort sit tab under konflikten til cirka 38 mio. kr., og derfor har SAS af principielle grunde krævet bod fra CAU på denne størrelse, siger Anna Vibeke, konstitueret pressechef i SAS, til Check-in.

Arbejdsnedlæggelsen blev dengang begrundet med, at SAS havde virksomhedsoverdraget 147 ansatte til datterselskabet Cimber.

Læs også