Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Troels Henriksen bliver sportsredaktør på Jyllands-Posten

En af Danmarks mest anerkendte sportsjournalister skal tage over efter Christian Thye-Petersen.

Troels Henriksen blev i 2012 kåret til Årets Sportsjournalist. Nu skal han være sportsredaktør på Jyllands-Posten. Foto: Mik Eskestad

Troels Henriksen, en af Danmarks mest anerkendte sportsjournalister, avancerer til september til en post som sportsredaktør på Jyllands-Posten.

Den 34-årige Troels Henriksen dækker i dag Superligaen og fodboldlandsholdet for Jyllands-Posten. Han er kendt for med høj troværdighed at kunne få selv de største fodboldstjerner i tale, og han har mange gange bevist, at han både kan præstere dagsordensættende nyheder, medrivende fortællende journalistik og stå i spidsen for kritisk-undersøgende journalistik om sportsverdenens magtbastioner.

Troels Henriksen blev således kåret til Årets Sportsjournalist 2013 for afsløringer om DBU og Danske Spil i sager om matchfixing og udbud.

»Jyllands-Postens kommende sportsredaktør er et etableret navn inden for sportens verden – derfor vil han også være en stemme, man vil lytte til som kommentator. Tillige betyder det meget for os, at vi ved, at Troels Henriksen er mand for at udvikle sportsjournalistikken i retning af højere kvalitet og digitalisering,« siger Pierre Collignon, chefredaktør på Jyllands-Posten.

»Jyllands-Postens sportsredaktion har i årtier været en af landets bedste. Mange af mit fags bedste journalister har grundlagt den klassiske, seriøse journalistik, der kendetegner dette medies sportsdækning – samtidig med at vi har udviklet nye genrer. Det er derfor med stor ærefrygt og enorm begejstring, at jeg har fået muligheden for at være sportsredaktør for de gutter, jeg kender så godt, og jeg glæder mig meget til at videreføre udviklingen i en verden med betalt, journalistisk indhold som et nyt kerneområde,« siger Troels Henriksen, der tiltræder i sin nye funktion den 1. september.

Troels Henriksen blev uddannet cand.comm. i journalistik fra RUC i 2008 og samme år ansat på Jyllands-Postens sportsredaktion.

Hans udnævnelse kommer efter, at Jyllands-Postens nuværende sportsredaktør, Christian Thye-Petersen, har sagt ja til et nyt job som ledende redaktionschef på Discovery Networks, som bl.a. står bag tv-kanalerne Kanal 4, Kanal 5 og 6’eren.

Læs også