Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

En af Sveriges største aviskoncerner under rekonstruktion

Trods et samlet oplag på mere end 250.000 daglige aviser, så har en af Sveriges publicistiske sværvægtere akutte økonomiske problemer.

Göteborgs-Posten er den største avis i Stampen Medias imperium, der er et af SVeriges største og altså i akut krise.

En af Sveriges største aviskoncerner er kommet i en akut krise. Mandag blev 16 selskaber inden for den Gøteborgbaserede Stampen Media Group ved syv forskellige tingsretter i Sverige bevilget virksomhedsrekonstruktion i et forsøg på at undgå konkurs. Koncernen har i dag en gæld på 1,2 milliarder svenske kroner og udgiver bl.a. seks dagblade, som sidste år havde et samlet oplag på 253.500 med Göteborgs-posten som den største avis.

Stampen Media Group har godt 3.000 ansatte og havde sidste år en omsætning på 3,3 milliarder svenske kroner. Gennem flere år har Stampen haft problemer med store gældsposter og vigende avisoplag. Svenske medieforskere peger på, at selskabet har behov for at få tilført ny kapital og formodentlig nye ejere. Det er nu reelt bankerne, der har Stampens skæbne i sine hænder. Det eneste lysglimt er, at gennemførte hårde besparelser har medført, at virksomheden nu har et overskud. Medieforskeren Stefan Melesko siger til tidsskriftet Medievärlden at "om der kommer en konkurs eller ej hos Stampen afhænger af, hvordan de største kreditorer resonerer". ..

Læs også