Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Grænsekøbmænd klar til at sælge lotto-fidus til danskerne

Der kan være andet og mere at køre til grænsen efter for de danske forbrugere. F.eks. en ekstra stor lotto-gevinst. Foto: Carsten Andreasen

Danske vindere i det europæiske lotteri betaler millioner til statskassen. Det kan de undgå ved at købe deres kuponer i Tyskland, skriver Flensborg Avis.

Lottogevinsten er nemlig meget større på en kupon, som er købt i Tyskland, end på en dansk kupon. Forskellen skyldes den danske gevinstafgift på 15 procent, som trækkes fra alle lottogevinster over 200 kroner.

I Tyskland findes ikke sådan en afgift, og derfor bliver den fulde gevinst udbetalt ubeskåret. Hvis en dansker skulle vinde førstepræmien i Eurojackpot på ti millioner euro, så vil der kun udbetales godt 63 millioner kroner i Danmark i stedet for godt 74 millioner. Differencen snupper den danske statskasse.

Fidusen bekræftes af den danske skattemyndighed, Skat.

Her siger talskvinde Lea Tang Møller, at »gevinster fra spil og lotterier i udlandet som udgangspunkt er skattepligtige i Danmark«.

- Men hvis spillet eller lotteriet er udbudt eller arrangeret i et EU- eller EØS-land og tilladt i dette land, og svarer til spil, der bliver udbudt lovligt i Danmark, er gevinsten dog ikke skattepligtig i Danmark, siger hun.

Og Morten Hedegaard fra Danske Spil supplerer med, at gevinster i Eurojackpot i givet fald altid bliver behandlet efter reglerne i det land, hvor man har købt sin kupon...

BRANCHENYT
Læs også