Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Vækstkomet med friske millioner dropper USA for Mellemøsten og Europa

Den nystartede danske medievirksomhed Newsio får ny millionindsprøjtning fra en række investorer for at erobre det europæiske marked.

Sillas Poulsen (tv) og Thomas Heltborg Juul (midt) udvider nu ejerkredsen der i forvejen tæller Lars Seier. Foto: venstre (PR) højre: Lars Krabbe

For bare et år siden kastede Saxo Bank rigmanden Lars Seier et ukendt beløb ind i den næsten nystartede danske virksomhed Newsio og opnåede en ejerandel på 20 pct.

Nu kan medievirksomheden, der er stiftet af de to iværksættere Sillas Poulsen og Thomas Heltborg Juel, så meddele, at de endnu en gang har sikret sig flere penge til at vokse.

Fakta om Newsio

Newsio lever på at levere en nyhedsside, der sorterer nyheder til brugeren ud fra venner og medier, som man kan vælge at følge.

Løsningen kan minde om et Facebook-feed, men virksomheden slår sig op på at deres løsning renset for private feriebilleder og andet for at kunne fokusere rent på vidensdeling.

Denne gang drejer det sig om 4,5 mio. kr. fra Seed Capital og en række andre investorer, som har set potentialet i den frembrusende virksomhed, der betragter sig selv som værende »blandt front-runnerne i Europa« på sit felt.

»Vi har med denne investering en unik mulighed for at styrke vores position i Europa. Ved at rykke hurtigt nu, forventer vi, at kunne indtage væsentlige markedsandele,« siger stifter og direktør, Thomas Heltborg Juel.

Det er ganske bevidst, at Newsio styrer vælger at styre uden om USA, hvor løsninger indenfor employee advocacy som deres egen ellers er mere udbredt.

»Det der typisk sker, er at man får at vide, man skal til USA - og det har mange konkurrenter også gjort. Men det ser vi ingen grund til. Der er et kæmpe underudviklet marked i Europa og Mellemøsten, så vi satser primært på det,« siger Thomas Heltborg Juel.

Newsio har over de seneste få måneder haft masser at se til. Virksomheden har nemlig både modtaget et tilskud fra Markedsmodningsfonden på 2,1 mio. kr. og er samtidig gået fra 5 til nu 17 medarbejdere.

Den hurtige vækst har dog også givet praktiske problemer for Newsio, der er baseret i London og København.

»Det går stærkt. Vi flyttede i nye kontorer for en måned siden, men flytter igen om en måned. Noget af det sværeste har også været at få de rigtige mennesker om bord og samtidig holde styr på omkostninger og likviditet - dér giver den nye investering dog noget ro på,« siger direktøren.

Manglen på den rette arbejdskraft er der dog ikke kommet ro på, og derfor overvejer Newsio også at åbne kontorer i Barcelona eller Porto, hvor især software-udviklere er lettere at finde.

Med den nye investering regner Newsio med at kunne køre et år, inden virksomheden igen skal ud og finde ny kapital.

BRANCHENYT
Læs også