Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Skifteretten erklærer Bios konkurs

Retten i Odense har imødekommet begæringen fra Region Syddanmark.

Skifteretten i Odense har besluttet et erklære det private ambulancefirma Bios konkurs, og dermed har retten imødekommet det ønske, som Region Syddanmark indgav som begæring mandag. Det bekræfter Region Syddanmark over for jp.dk.

Dermed starter arbejdet med at finde en fremtidig form for ambulancekørslen fra de 36 udrykningsstationer, som Bios har drevet i det fynske og sønderjyske. På et ekstraordinært regionsrådsmøde tirsdag besluttede et flertal i regionsrådet at gøre udrykningen offentlig, og det indebærer bl.a., at de ca. 500 reddere nu kan se frem til at blive ansat direkte under regionen.

Bios har kørt med blå blink i hovedparten af Region Syddanmark i knapt et år. Virksomheden overtog fra Falck 1. september 2015 efter en udbudsrunde, hvor det hollandske firma vandt opgaven.

Regionsformand Stephanie Loses (V) umiddelbare kommentar til, at konkursen nu er en realitet, er lettelse:

»Jeg er lettet, for nu kan vi komme videre med overdragelsen,« siger hun, mens mødet i skifteretten i Odense stadig fortsætter.

»Vi er i fuld gang med at drøfte de praktiske løsninger - bl.a. om, hvordan vi skal håndtere lønudbetalingen til medarbejderne på fredag, for det skal lykkes,« siger hun.

Skifteretten har udpeget to kuratorer til den komplicerede konkurs. Det er Jan B. Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners og Henrik S. Poulsen fra Bruun og Hjejle.

BRANCHENYT
Læs også