Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Succes kan tvinge danske restauranter i armene på ufaglærte udlændinge

De danske kokkeskoler får svært ved at forsyne den vækstende restaurationsbranche med mandskab nok. Det kan flå tæppet væk under den danske model, advarer Horesta.

Geranium og de andre restauranters succes har skabt mangel på faglærte elever. Foto: Jens Dresling. Arkivfoto: Jens Dresling

Rundt omkring på landets kokkeskoler udklækkes der flere elever end tidligere. Men på den anden side af svendebrevet venter en virkelighed, hvor de kommer til at bruge rigtig mange kræfter på at løfte en meget tung arv. I øjeblikket kan skolerne nemlig slet ikke nå at skaffe hænder nok til en branche i eksplosiv vækst.

»Jeg kan jo glæde mig over, at vi får elever ind på skolerne, og at de ikke falder fra på samme måde som tidligere. Derudover har vi en stigning i antal indgåede aftaler med virksomhederne. Det er bare alt sammen ikke nok,« siger Marianne Kragh, uddannelseschef i restauranternes brancheorganisation Horesta...

BRANCHENYT
Læs også