Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Region Syddanmark hænger på Bios-redderes løn

Regningen for at overtage konkursboet efter ambulancetjenesten Bios bliver langt større end forventet for Region Syddanmark. Det skriver fyens.dk.

Region Syddanmark har overtaget ambulancetjenesten efter konkursramte Bios. Arkivfoto: Joachim Ladefoged.

En ekstra millionregning vil rulle ind hos Region Syddanmark som konsekvens af, at regionen har overtaget den konkursramte ambulancetjeneste, Bios. Det skriver fyens.dk.

Ifølge det fynske medie er Lønmodtagernes Garantifond klar til at meddele de tidligere Bios-reddere, at man ikke vil dække manglende udbetalinger af løn og feriepenge, som redderne har til gode.

3F har ifølge fyens.dk opgjort de manglende udbetalinger til foreløbigt 53 mio. kr., og da regionen i forbindelse med overtagelsen besluttede at dække reddernes krav, såfremt Lønmodtagernes Garantifond ikke gjorde det, lander regningen nu på regionens bord.

Ifølge Finans' oplysninger vurderer Lønmodtagernes Garantifond, at der var forberedt en virksomhedsoverdragelse, inden Bios gik konkurs. Derfor vurderer garantifonden, at det må være den nye ejer - altså Region Syddanmark -  der må dække manglende løn- og feriepengeudbetalinger for Bios-ansatte.

I et brev, der ifølge fyens.dk er sendt ud til redderne fra netop Lønmodtagernes Garantifond, begrundes beslutningen blandt andet med, at regionens overtagelse af ambulancedriften var omhyggeligt tilrettelagt inden konkursen. Regionen havde blandt andet på et ekstraordinært regionsrådsmøde i juli besluttet at hjemtage ambulancedriften, ligesom man også havde fortalt offentligheden om dette valg. Først dagen efter det ekstraordinære regionsrådsmøde indgav regionen konkursbegæring mod Bios.

I en pressemeddelelse forklarer Region Syddanmark, at man ikke har hørt noget direkte fra Lønmodtagernes Garantifond. Regionsrådsformand Stefanie Lose (V) understreger, at regionen naturligvis dækker reddernes manglende løn, hvis ikke garantifonden gør, men hun er forundret over garantifondens beslutning.

»Selvom regionsrådet dagen før konkursen traf politisk beslutning om at arbejde på at hjemtage ambulancedriften i tilfælde af konkurs, er hjemtagelsen først sket efter intense forhandlinger med såvel Rabobank/DLL som kuratellet efter selve konkursen. Jeg kan derfor ikke genkende billedet af, at det hele skulle være tilrettelagt på forhånd. Jeg håber, at Lønmodtagernes Garantifond også har gennemtænkt de politiske konsekvenser for fremtidige udbud,« lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også
Top job