Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Husejernes Forsikring stopper med at sælge nye forsikringer og trækker tilbud tilbage

Husejernes Forsikring stopper med at sælge forsikring og trækker allerede afgivne tilbud tilbage.

Finanstilsynet opfordrer alle forbrugere, der har fået et et forsikringstilbud fra Husejernes Forsikring, til at finde et alternativ. Foto: Finn Fandsen

Husejernes Forsikring, der bl.a. sælger ejerskifteforsikringer, er stoppet med at sælge forsikringer, og trækker de tilbud, som allerede er sendt til kunderne tilbage. Husejernes Forsikring er et såkaldte forsikringsagentur, der tegner forsikringer gennem Gable Insurance.

Gable Insurance har hjemme i Lichtenstein, og her har myndighederne givet selskabet et forbud mod at sælge forsikringer. Derfor har Finanstilsynet været i kontakt med Husejernes Forsikring, der mandag stoppede med at sælge forsikringer.

Påbuddet til Gable Insurance, der er noteret på børsen i London, kommer, fordi der har været uklarhed om virksomhedens kapitalgrundlag.

Det er Finanstilsynet i Lichtenstein, der holder øje med, at Gable Insurance overholder reglerne for forsikringssalg. Så længe et forsikringsselskab har en tilladelse til at sælge forsikringer i et EU-land eller et land, der er tilknyttet det indre marked, som Lichtenstein er, kan man sælge forsikringer i Danmark. Men det er myndighederne i det pågældende land, der fører tilsyn med selskabet og ikke det danske Finanstilsyn.

Finanstilsynet herhjemme opfordrer dog alle forbrugere, der har fået et forsikringstilbud fra Husejersnes Forsikring, til at finde et alternativ.

Husejernes Forsikring vil ikke fortælle, hvor mange forsikringstilbud til danskerne, som selskabet har trukket tilbage. Ifølge Husejernes Forsikring vil Gable Insurance komme med en løsning i løbet af oktober.

»I den periode har vi ingen omsætning, så det er selvfølgelig ikke en sjov situation, vi er blevet stillet i,« siger Louise Anine Kampp Rasmussen, der er kommunikationschef i Husejernes Forsikring.

Hun afviser, at problemerne hos Gable Insurance får betydning for de kunder, der allerede har en forsikring gennem Husejernes Forsikring.

Husejernes Forsikring har specialiseret sig i at sælge ejerskifte- og byggeskadeforsikringer til danskerne og har tidligere samarbejdet med ejendomsmæglerkæden Home. Samarbejdet blev suspenderet efter TV2 i en udsendelse om forsikringsselskabet kunne afsløre, hvordan det havde, hvad selskabet selv kaldte et "tæskehold,” der tog ud til besværlig kunder.

Efter udsendelsen kaldte forsikringsbranchens egen interesseorganisation, Forsikring & Pension, Husejernes Forsikrings metoder for rædselsfulde og ulovlige.

BRANCHENYT
Læs også