Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Et af Lundbecks store håb skuffer fælt

Et middel til symptombehandling af Alzheimers viser ikke de de ønskede effekter i den afgørende udviklingsfase. Det kan føre til kursfald.

Skuffende studie for vigtigt lægemiddel hos Lundbeck.
Foto-Thomas Borberg.

Et af Lundbecks mest lovende præparater skuffer i den afgørende usdviklingsfase. Et lægemiddel til behandling af Alzheimers sygdom viser ikke den effekt, som medicinalkoncernen havde håbet på.

De skuffende resultater ventes ifølge aktieanalytiker Søren Løntoft at føre til et markant kursfald, når aktiemarkedet åbnet i fredag morgen.

Det er præparatet Idalorpirdin, som slet ikke lever op til forventningerne i Lundbeck.

»Vi er skuffede over resultatet af dette studie. Fase II studiet var meget lovende, men desværre var det ikke muligt at gentage disse resultater i dette studie,« siger dr. Anders Gersel Pedersen, EVP og forsknings- & udviklingsdirektør i Lundbeck.

Præparatet er nået til den tredje og afgørende udviklingsfase, og der skal gennemføres i alt tre studier. De to sidste studier fortsætter som planlagt og data forventer i første kvartal 2017.

Men resultatet af det første studie er en stor skuffelse.

»Det er negativt for Lundbeck. De har fortsat to skud på mål, men chancen for, at selskabet får succes med præparatet er faldet betydeligt. Jeg forventer, at det vil medrøre en markant kursjustering,« siger Søren Løntoft, aktieanalytiker i Sydbank.

Læs også
Top job