Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Autoværksted vandt over Skat: Skal have en lille million tilbage

Årlig skatteregning på næsten en halv mio. kr. var ved at tage livet af autoværksted.

Skat erkender, at forløbet i den nu afsluttede sag "ikke har været smukt". Foto: Valdemar Jørgensen

Det var en fejl, da Skat sidste år opskrev værdien af grunden under et autoværksted på Nørrebro til 13,4 millioner kroner og dermed udskrev en årlig ejendomsskatteregning på næsten en halv million kroner om året, som har været ved at tage livet af værkstedet.

Efter at værkstedet Auto-Mathies gennem et år med hjælp fra en rådgiver har kæmpet for at få ændret vurderingen, har Skat erkendt, at den rigtige vurdering af grunden er 2,6 millioner kroner, og at autoværkstedet dermed skal have penge tilbage, skriver Politiken torsdag.

I følge værkstedets rådgiver, Christian Gommesen fra Rafn & Søn, der har ført sagen uden beregning, skal autoværkstedet have godt 900.000 kroner tilbage.

Skats underdirektør Sanne Kjær skriver i en skriftlig kommentar til Politiken:

»Forløbet i denne sag har ikke været smukt, det erkender vi«.

Skat forhøjede sidste år vurderingen af værkstedets grund fra 5,6 til 13,4 millioner kroner, fordi Københavns Kommune i 2013 havde vedtaget en lokalplan, der skulle bane vejen for opførelse af Niels Bohr Science Park. Lokalplanen åbnede for, at der på værkstedsgrunden kunne opføres et byggeri i seks etager til butikker, kontor eller hotel.

Værkstedets revisor gjorde indsigelse med den begrundelse, at der er hjemfaldspligt på grunden, som Auto-Mathies skal aflevere tilbage til kommunen i april 2020 for 50.730 kr. Skat afviste indsigelsen, og den forhøjede vurdering af grunden udløste en årlig regning på 477.662 kr. i ejendomsskat til det lille værksted med fem ansatte.

Siden da har Skat mindst tre gange afvist at ændre vurderingen og først i sidste uge erkendte Skat, at deklarationen var gældende, så vurderingen skulle sættes ned fra 13,4 til 2,6 millioner kroner, og ejerne skal have penge tilbage. 

BRANCHENYT
Læs også