Serier

Topadvokat med hovedrolle i skandalesag er erklæret konkurs

Han blev profileret som den førende danske ekspert indenfor sportsret. Men nu er topadvokaten Lars Halgreen erklæret konkurs og må ikke længere arbejde som advokat.

Schlüter-sagen
Topadvokaten Lars Halgreen er kendt i sportskredse og er blevet profileret som den førende danske ekspert inden for sportsret. Her ses han (th.) til et pressemøde med Anja Andersen i Slagelse i 2006. Foto: Lars Poulsen

Den danske topadvokat og specialist i sportsret, Lars Halgreen, er mandag blevet erklæret konkurs ved Sø- og Handelsrettens skifteafdeling.

Det fremgår af en meddelelse fra Statstidende.

Lars Halgreen spiller en hovedrolle i skandalen om Johan Schlüter Advokatfirma, der gik konkurs sidste år efter beskyldninger om svindel med Copydan-penge, som advokatfirmaet administrerede på vegne af film- og tv-producenter.

Sagen efterforskes af bagmandspolitiet, og Halgreen er sammen med de to øvrige medlemmer af den tidligere ejer- og ledelsestrio, Susanne Fryland og Johan Schlüter, sigtet. Men i modsætning til de to andre, har Lars Halgreen hidtil formået at holde sig ude af konkurs, fordi hans kreditorer har haft en interesse i, at han kunne fortsætte som advokat, og dermed blive i stand til at betale af på sin gæld.

Blandt kreditorerne er ifølge Finans' oplysninger bl.a. Producentforeningen og Jyske Bank, der var advokatfirmaets bankforbindelse.

Mens Lars Halgreen var advokat i Johan Schlüter Advokatfirma, blev han markedført som den »førende danske ekspert inden for sportsret«. Ifølge advokatfirmaets daværende hjemmeside har han rådgivet en lang række danske og internationale specialforbund, klubber og sportsfolk, ligesom han har været fast voldgiftsdommer ved den internationale sportsdomstol, CAS.

På Youtube kan man stadig se Lars Halgreen fortælle om det nu fallerede Johan Schlüter Advokatfirma.

Efter konkursen blev han ansat i advokatfirmaet Magnusson Law, hvor han indtil for nylig fungerede som firmaets danske landechef.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Lars Halgreen, men ifølge partner i Magnusson Law, Nikolaj Juhl Hansen, vil Halgreen kære konkursen.

»Hvis en advokat kommer under konkursbehandling, mister man retten til at drive advokatvirksomhed, og derfor er Lars, indtil vi ser, hvad kære af afgørelsen medfører, ikke længere tilknyttet Magnusson. Magnusson fortsætter med at betjene Lars’ klienter,« oplyser Nikolaj Juhl Hansen, der understreger, at kravene mod Halgreen intet har at gøre med Magnusson.

Det er Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der er kurator. Ifølge insolvensadvokat hos Kammeradvokaten Rune Derno valgte Producentforeningen at indgive konkursbegæringen for at få omstødt en række udlæg, som en anden kreditor havde taget i Lars Halgreens ejendomme.

BRANCHENYT
Læs også