Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Blev berømt for bare bryster: Nu sælger silikone-konge livsværket

Stifter Jesper Nygart har solgt Nygart Privathospital til svensk konkurrent med kapitalfond i ryggen.

Reklamer med bare bryster på busserne har været med til at gøre Nygart kendt. PR-foto: Nygart

Den danske kæde af privathospitaler kaldet Nygart har fået nye ejere.

Således har stifter og ejer Jesper Nygart solgt virksomheden, han stiftede i 1997, til den svenske plastickirurgikæde Akademikliniken. Det fremgår af oplysninger fra Nygart Privathospital til Erhvervsstyrelsen.

Handlen er foretaget i begyndelsen af oktober, og det står ikke umiddelbart klart, til hvilken pris den er gennemført.

»Jeg er super glad for løsningen og positiv over for fremtiden,« skriver Jesper Nygart i et offentligt opslag på Facebook.

Nygart Privathospital med hovedkontor i København er i den brede offentlighed bedst kendt for firmaets opsigtsvækkende annoncer i det offentlige rum. Bl.a. har bare bryster på busserne skabt debat og opmærksomhed om virksomheden.

»Jylland bliver kønnere. Nye bryster. Kr. 25.000,« stod der f.eks. på Sydtrafiks busser i efteråret 2014.

Virksomheden sælger behandlinger inden for bl.a. botox, hårfjerning og brystforstørrelser, og Nygart har fire afdelinger fordelt over København, Aarhus, Lyngby og Malmø.

Firmaet oplyser ikke omsætningen, men havde sidste år en bruttofortjeneste på 30 mio. kr. Overskuddet efter skat landede på 3,8 mio. kr.

Køberen er den svenske kæde Akademikliniken, som blev stiftet af kirurgerne Per Hedén og Jan Jernbeck. Virksomheden startede for 25 år siden i Malmö, men er siden ekspanderet til Danmark og Norge.

Hovedaktionæren bag Akademikliniken er kapitalfonden Polaris, som i maj i år overtog kontrollen med det svenske selskab.

Jesper Nygart ejede størstedelen af Nygart Privathospital gennem selskabet Nygart Holding, mens en mindre ejerandel i privathospitalet tilhørte Kari Knutsson, der er speciallæge i plastikkirurgi hos Nygart.

Det var torsdag eftermiddag og aften ikke muligt at få en kommentar fra Jesper Nygart.

BRANCHENYT
Læs også